![]() |
Hazır Yufka Mantısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hazır Yufka Mantısı![]() Malzemeler: 4 adet yufka 350gr ![]() 2 adet soğanın rendesi tuz, karabiber, kırmızı tozbiber yarım su bardağı sıvı yağ Sosu için; 1 litre et suyu 1 çay bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı salça 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 500gr yoğurt 3-4 diş sarımsak tuz Yapılışı: İç malzemesini hazırlamak için: kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karın ![]() Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayın ![]() ![]() Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın ![]() Derince bir tavada salçalı sosu hazırlayın ![]() Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|