![]() |
Kuru Baklava (10 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru Baklava (10 Kişilik)MALZEMELER 1 kg baklavalık un 3 adet yumurta ½ çorba kaşığı tuz 2 su bardağı su ½ kg nişasta 400 gr tereyağı 2,5 su bardağı antepfıstığı şerbet için: 1 kg şeker 3,5 su bardağı su HAZIRLANIŞI Geniş bir kaba unu eleyerek,aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dinlenen hamuru kabın içinden çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() Düz bir zemin üzerinde oklava ile olabildiğince ince açın ![]() ![]() ![]() ![]() Yufkaların yarısını bu şekilde dizdikten sonra dövülmüş fıstığı üzerlerine serpin ![]() ![]() Sonra bir bıçağın uç kısmıyla tepsinin kenarında kalan hamuru içeriye doğru sıkıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında hamurun üzeri kızarana dek pişirin ![]() Şerbet için sıcak su ile şekeri kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|