![]() |
Şıllık Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şıllık TatlısıSİZ HİÇ ŞILLIK TATLISI YEDİNİZ Mİ ? Ankara Ticaret Odası ile Ankara Patent Bürosu, Türkiye'nin lezzet haritasını çıkardı ![]() ![]() İsimleriyle ünlü tatlılar olarak Afyon’un 'sakala çarpan çorbası', Aydın'ın 'kulak çorbası', Bolu'nun 'kedi batmazı', Denizli ve Çanakkale'nin 'kaçamakı', Rize'nin 'enişte lokumu', Şanlıurfa'nın 'şıllık tatlısı', Kocaeli'nin 'otur fatma tatlısı', Kütahya'nın 'tosunumu', Tokat'ın 'bacaklı çorbası' sıralanıyor ![]() Şıllık (Hamur Tatlısı) 6 Kişilik Malzeme:2 kg un, sade yağ, şeker, ceviz içi ve nişasta ![]() Yapılışı: Un ve nişasta su ile karıştırılıp sıvı hale getirilir, önceden hazırlanan sacın üzerine yağ sürülür, bir kapta hazırlanan karışım sacın üzerine yayılır, bir yüzü pişince diğer yüzü çevrilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|