Çilekli Kazandibi (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli Kazandibi (4 Kişilik)MALZEMELER 200 gr çilek500 gr süt1 kahve fincanı Hindistan cevizi 1 su bardağı toz şeker 1,5 çay bardağı pirinç unu 1 çay bardağı nişasta 1 yumurta sarısı 1/2 paket vanilya HAZIRLANIŞI Bir tencereye sütü, şekeri ve Hindistan cevizini koyarak kaynatın ![]() Pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak çırpın Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin, kısık ateşte 5 dakika pişirin![]() Ateşe dayanıklı bir tepsiye pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her tarafına yayın Tepsiyi, ocağın üzerine koyun Muhallebinin altı kızarana kadar kısık ateşte tutun![]() Çilekleri ayıklayıp, yıkayın Küçük doğrayın Tenceredeki kazandibine ilave edin, vanilyayı da ekledikten sonra karıştırın![]() Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün, soğumaya bırakın ![]() Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin, ters çevirerek servis tabağına alın Yanında çilek dilimleriyle servis yapın |
|
|
|