![]() |
Çilekli Kazandibi (4 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilekli Kazandibi (4 Kişilik)MALZEMELER 200 gr ![]() 500 gr ![]() 1 kahve fincanı Hindistan cevizi 1 su bardağı toz şeker 1,5 çay bardağı pirinç unu 1 çay bardağı nişasta 1 yumurta sarısı 1/2 paket vanilya HAZIRLANIŞI Bir tencereye sütü, şekeri ve Hindistan cevizini koyarak kaynatın ![]() Pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak çırpın ![]() ![]() Ateşe dayanıklı bir tepsiye pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her tarafına yayın ![]() ![]() ![]() Çilekleri ayıklayıp, yıkayın ![]() ![]() ![]() Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün, soğumaya bırakın ![]() Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin, ters çevirerek servis tabağına alın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|