Dondurmalı Krokan |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dondurmalı KrokanMALZEMELER 3/4 su bardağı toz şeker 100 gr soyulmuş badem 1 çay kaşığı limon suyu 2/3 su bardağı pudra şekeri 400 gr kaymaklı dondurma 200 gr çilek zeytinyağ 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Bir bıçağı, bir spatülayı ve yaklaşık 9-10 cm çapındaki 4 adet kaseyi yağlayın![]() Kıyılmış bademleri fırında 2-3 dakika kadar kızartın Toz şekeri bir kapta kavurun, sonra yağlı yüzeye koyun ve spatula yardımıyla yayın Krokan henüz yumuşakken, yaklaşık 1o-12 cm çapında düz çelik, paslanmaz kabın içine sığacak şekilde yuvarlaklar halinde kesin Krokanı, kapların içine, kenarlarından bastırarak yerleştirin Soğuduğu zaman kabı ters yüz edip krokanları çıkarın Kabın biçimini aldıklarını göreceksiniz![]() Yıkayıp doğradığınız çilekleri limon suyu ve pudra şekeriyle yarım saat kadar dinlenmeye bırakın Dondurmadan toplar hazırlayın ve her bir kaseye 3 adet top koyun Üzerlerini çilekle süsleyip servis yapın |
|
|
|