Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allah`ım, olsun, şükürler

Şükürler Olsun Allah`ım

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şükürler Olsun Allah`ım

Şükürler olsun Allah`ım
Her şeyden vazgeçtiğimiz, kendimizi bile hiçe saydığımız anlar olmuştur Böyle anların olması normaldir ama mühim olan böyle anları kolay ve çabuk atlatabilmektir

Asrın hastalığı olarak bilinen depresyonun bu denli yaygın olması hakikaten düşündürücüdür Elimizdeki ile yetinemiyor muyuz? Her halimize şükretmeyi mi bilmiyoruz? Küçük ama güzel şeyleri fark edemiyor muyuz? Nefes almanın, yaratılmış bir varlık olmanın bile ne kadar muhteşem bir olgu olduğunu göremiyor muyuz? Size Polyanna gibi `mutluluk oyunu` oynayın demiyorum Çünkü o kişinin kendisini kandırması anlamına gelir Yapmanız gereken, hatalardan ders almayı ihmal etmeden, ufak mutluluklara bile şükretmeyi bilmektir Sorarım; Siz bu dünyaya sefahat içinde ve problemsiz yaşamak için mi geldiğinizi zannediyorsunuz?

SORULAR

1- Sevdiğiniz bir kişiden aleyhinizde, olmadık sözler işittiniz

a-) Mutlaka bir açıklaması vardır

b-) Nedenini sorarım

c-) Bunu bekliyordum zaten

2- Yolda arabayla giderken arabanın lastiği patladı ve dağın başında kaldınız

a-) Ne yapsam acaba?

b-) Hep beni bulur

c-) Bir çaresi bulunur elbet

3- Çok sevdiğiniz bir yakınınızın hastalandığı haberini aldınız

a-) Kesin daha kötü olur

b-) Mutlaka iyi olacaktır

c-) İyi olmalı

4- Başınızdan acı bir olay geçti ve bir yakınınız bir kaç ay sonra, gezmek için sizi davet etti

a-) Tabi ki giderim

b-) Neresiymiş ki!

c-) Mümkün değil gitmem

5- Sizin başınızdan geçmiş acı olayın aynısını başka bir yakınınızda şu anda yaşıyor Sizden öğüt istedi

a-) Üzülme geçer

b-) Oooooof of

c-) Gönlünü ferah tut

6- Evinizin camını karşı komşunun veledi kırdı Siz de şahit oldunuz

a-) Bedelini ödetirim

b-) Çocuktur olabilir

c-) Olmamalıydı ama neyse

7- Yüzünüzde normalin üstünde sivilce hasıl oldu

a-) Yağlı ve baharatlı yemişimdir

b-) Doktora giderim

c-) Kesin bir problem var

8- Maaşınızı alma vaktiniz epey bir geçti ama hala alamadınız Kira , borçlarvs kapıda bekliyor

a-) Çareler ararım

b-) Bittim ben!

c-) Evelallah hallederim

9- Bir kursa kaydolmak istiyorsunuz Kurs yetkilileri sizin yeterli olmadığınız söyledi Halbuki biliyorsunuz ki sizden evvel size denk bir arkadaşınızı kabul ettiler

a-) Gitmeyi veririm ben de

b-) Yeterli olduğumu ispat ederim

c-) Başka kurs mu yok!

10- Bir kazak alacaksınız Beğendiğiniz kazaktan sadece üç farklı renk kalmış Gri, mavi, kavuniçi

a-) Kavuniçi

b-) Mavi

c-) Gri

DEĞERLENDİRME

16 puan ve altı

Önce Allah `a sonra kendinize güveniyorsunuz ama unutmayın ki bizler sınırlı ve aciz varlıklarız Kendine güvenme kavramını iyi irdelemeli ve altından kalkamayacağınız söylemler içine girmemelisiniz Hatti zatında bizler eli mahkum kullarız ama buradaki zorluklardan yılmama ve zorlukların üzerine gitme esprisini, Allah `ın bahşettiği akıl sayesinde yakalamış olmanız sizi depresyon denen illetten uzak tutuyor Düşünen ve çözümler üreten bir insan olduğunuz için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum

17-23 puan

Ya herru, ya merru; karar verin artık ama Her şeyi dert edinecek misiniz yoksa dünyalık kaygılara düşmeyecek misiniz? Kararlı olmak hayatın her safhasında geçerlidir Bir karar verin ve `Artık basit ve sıradan olaylara üzülmeyeceğim, üzülsem bile yüzeysel ve geçici olacak bu üzüntüm` Sizi anlıyorum yüzde elli hakkınızı kullanıyorsunuz ama telefonla sorma jokerinizi de kullandınız, seyirciye de hiç güvenmeyin

24 puan ve üstü

Bu dünyayı siz kurtaramazsınız Her şeye bu kadar üzülürseniz esas gayemiz olan, imtihanda olduğumuz gerçeğini unutabilirsiniz Sen üzülmezsen, ben üzülmezsem kim üzülecek İmtihanın nasıl ve ne şekilde olacağını bizler seçmeyiz Ama gelen imtihanlara da -başta tedbir alarak- razıyızdır İsyanı anımsatan hal ve söylemlerden uzak durun Dert edinecek o kadar büyük ve mühim hadiseler cereyan ederken, dünyalık olayları dert edinmeye deymez

PUAN TABLOSU

a b c1 1 2 3

2 2 3 1

3 3 1 2

4 1 2 3

5 2 3 1

6 3 1 2

7 1 2 3

8 2 3 1

9 3 1 2

10 1 2 3

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com