İmanı Yok Eden 100 Şey |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İmanı Yok Eden 100 Şey1- Allah'in varliGi hakkinda insanda meydana gelecek en ufak bir süphe ve tereddüt 2- Allah'in cisim olduGunu düsünmek ve hayalinde canlandirmak 3- Cenab'i Hakkin sifatlarindan herhangi birini insanlarin sifatlarina benzetmek (Mesela Cenabi Hakk'a dil ve aGiz gibi mahlukatin hassalarindan olan azalar hayal etmek) 4- Allah''i bir seye hul l etmis olarak kabul etmek 5- Cenab'i Hakka analik, babalik veya oGulluk isnad etmek Hasa "Allah Baba" demek veya "Her seyi yaratan Allah ama Allah'i yaratan kim" (!) gibi sözler söylemek veya bunlari kalbinden geçirmek (Cenabi Hak Yaratan varliktir Yaratilan varlik deGildir) 6- Peygamberlere yalancilik isnadinda bulunmak 7- Peygamberlerden herhangi birini inkar etmek 8- Peygamberlere günah isnadinda bulunmak 9- Peygamberlerin yüksek terbiye ve ilimlerini Allah'in yetistirmesiyle deGil de, bir insanin yetistirmesiyle olduGunu sanmak 10- Meleklerden her hangi birini inkar etmek 11- Meleklere erkeklik disilik isnadinda bulunmak 12- Hakkinda ayet olan herhangi bir mücizeyi inkar etmek 13- Tevatur yoluyla sabit olan ayin yarilmasi ve mirac hadisesi gibi mücizeleri inkar etmek 14- Kur'an-i Kerim'in bir ayet veya bir cümlesini inkar etmek 15- Kur'an-i Kerim'de en ufak bir noksanlik düsünmek ve "kifayetsizdir" diye bir fikre sahip olmak 16- Kur'an-i Kerim'in hükümlerinden ve kanunlarindan daha üstün kanun ve hükümler olduGunu iddia etmek veya düsünmek, veya hutta ileri bir zamanda böyle bir fikre sahip olabilirim diye düsünmek 17- Kabir sualini ve azabini, öldükten sonra dirilmeyi inkar etmek veya süphe ile karsilamak 18- Hesap gününü, sirati, mizani, cennet ve cehennemi inkar etmek 19- Cennet nimetleri veya Cehennemin azabi hakkinda süphede bulunmak, inkar etmek "Allah hiçbir kuluna azap etmez" demek 20- mü'minlerin ebediyyen Cehennemde kalacaGini söylemek 21- Her hangi bir farzin bir cüz'ünü veya tamamını inkar etmek, Mesela: "5 vakit namazdan öGle veya ikindi namazlari bu devirde kilinmaz, farz olamaz" demek veya düsünmek 22- Faizi, insan öldürmeyi, günah ve haram kabul etmemek 23- islam dinini mühimsememek ve hor görmek 24- Herhangi bir k firi mü'minden üstün görmek 25- Haramlardan birini hel l adetmek veya ayetle sabit bir harami inkar etmek 26- Sahabelerden her hangi biri hakkinda münafik, mürai (iki yüzlü), k fir diye düsünmek 27- Bir mü'mini imanindan dolayi hakir görmek veya bir k firi küfründen dolayi üstün görmek 28- islamiyetin dünya saadetine engel olan bir din olduGunu söylemek veya düsünmek 29- Bir mü'mini küfürle suçlamak 30- Küfrü icap ettiren her hangi bir seyi kendi isteGiyle hatirindan geçirmek 31- Üzerinde ayet yazili her hangi bir seyi kasten kirletmek veya pisliGe tutmak 32- "Müzik aletlerinden birini çalarak Kur'an okumak" 33- "O adam peygamber olsa gene inanmam"demek 34- "Peygamber gelse gene kabul etmem" demek 35- "Alalh olsan ne yapabilirsin sen bana" demek 36- "Allah' imi inkar edeyim bu böyle" demek 37- "Ne olur su güzelim sarap haram olmasaydi" demek 38- "Namaz kilmam, kilmayacaGim" demek 39- Allah'in emir ve yasaklarindan ve kanunlarindan biriyle alay etmek, (mesela alayli alayli : Hirsizlik mi yaptin uzat kolunu, adam mi öldürdün uzat boynunu" diyerek istihza etmek veya istihza edenin gülmesine gülerek mukabelede bulunmak 40- Küfrü icabettiren bir söz söylendiGinde onu gülerek karsilamak 41- "islam dini efsane ve hurafeden ibarettir" demek 42- Ruhlarin kaliptan kaliba geçtiklerine inanmak 43- Peygamberimizden sonraki hiristiyan ve yahudileri mü'min kabul etme, onlarin da dini haktir diye itikat etmek 44- Kur'anin kanunlarini Allah'in kelami diye deGil de akla, mantiGa, ilme ve felsefeye uygundur diye kabul etmek 45- Bir k fire karsi muhabbet etmek (Bu hususa bilhassa taassup derecesinde her hangi bir fikraya fikren angaje olan kimseler dikkat etmelidir Hele hele her seyin sahtesinin çikktiGi günümüzde pek öyle zahire ve elfaza kapilarak hemen "iyidir, aradiGimiz ve beklediGimiz olsa olsa budur" diye körü körüne birine sevgi beslememek lazimdir Çünkü dis memleketlerden konmus casuslar bir memleketin en yüksek idari mevkilerini isgal edebiliyorlar ve yükselebiliyorlar Bu türlü bir sevgi dahi kisinin imanini ***ürür ) 46- Uzun müddet küfre hizmet etmis ve müslümanliGa zarari dokunmus birisini sevmek, onu desteklemek ve hakkinda Allah razi olsun diye dua etmek 47- Ölmüs bir k fire veya islam dinine kötülüGü dokunmus birine "Allah rahmet eylesin" demek 48- Kafirlerin öteden beri kendilerini müslümanlardan ayirmak için kullandiklari Haç, zünnar (v s) gibi alameti küfür olan seyleri takmak veya giymek 49- Allah'in ve dininin düsmanlarini taklit etmek, onlarin hallerini, tavirlarini kendisine örnek ittihaz etmek 50- ibadetlerinde Cenabi Hakkin rizasindan baskalarinin hosnutluGunu gözetmek ve baskalarinin görmeleri için kulluk etmek 51- Kendisi veli olmadiGi halde velilik iddiasinda bulunmak 52- "Bu gün Kur'an-i Kerimle dünya idare edilemez" demek veya diyen birine "doGru söylüyor" demek 53- Allah'a (cc) peygemberimize ve peygamberlerden herhangi birine, dine veya kitaba sövmek, hakaret etmek veya söven, hakaret eden birine sevgi beslemek o anda onun yüzüne gülmek 54- AGiza veya göze sövmek, küfretmek 55- Nazar deGmesin diye bir seye boncuk takmak (Allah'tan gayri bir seyden ümit beklemek) 56- Allah dostlarindan her hangi bir veli'ye düsmanlik etmek, çalismalarini baltalamak 57- seriat, dini aykiriliklari bulunmayan ve Allah'in dinini yaymaGa çalisan bir topluluGa, Kur'an'in seriatin öGretildiGi bir müesseseye düsmanlik etmek ve onlarin çalismalarini baltalamak 58- Bir k firin dünyalik bir iyiliGinden dolayi cennete gireceGine kail olmak ve mesela "insanliGa bu kadar iyiliGi dokunup da cennete giremiyecek olursa ben de cennet'e girmem" demek 59- Her hangi bir sünneti ittihaz etmis bir mü'mine "sana hiç yakismamis" demek (Mesela sakal ve biyik) 60- Hakkinda nas (Ayet-Hadis) olduGu açikça bilinen, ayrica icma ve selefi salihiyn efendilerimizin, sah'i Naksi Bendi Abdulhaliki Gucduvani, imami Rabbani ve daha binlerce islam büyüklerinin kail olduklari, kabul ettikleri Rabita hakkinda ileri geri laf etmek ve küfürdür, demek 61- "Peygamber gelse kararimdan beni caydiramaz" demek 62- "Bu isin ins Allah'i maasAllah'i yok artik" demek 63- "iste küfrün adini günah koymuslar böylelerine küfür sevaptir" demek 64- "Oruç tutup namaz kilmak neye yarar benim kalbim temiz" demek ve farzlari hafife almak 65- "islam dini dünya islerini geriletmistir" demek 66- Melaike-i kiramdan herhangi birine günah isnadinda bulunmak (Harut ve Marut gibi) 67- Hastalanmiyan birisine: "Seni Allah unuttu" demek 68- Gelecekten haber verdiGini iddia eden kimseyi tasdik etmek doGru söylüyor demek 69- "EGer bu isi ben yapmis isem k firim" demek 70- Yalan olduGunu bildiGi halde "Allah biliyor ki seni oGlumdan daha çok seviyorum" demek 71- "Allah'im! rahmetini bana vermekle cimrilik etme" demek 72- "Allah''in hiç isi kalmamista bu gibi seyleri mi yaratiyor" demek 73- "Allah' falan kuluna su kadar veriyor bana ise su kadar veriyor Bu adalet midir" demek 74- "Ben bu kadar iyilikte ve hayirda bulunuyorum bütün belalar yine bana geliyor Falan kimse ise her çesit kötülüGü yapiyor pasa gibi yasiyor; bu nasil adalet" demek 75- "Cinleri olacaklari biliyor" demek 76- "EGer ahirette Allah hakki ile hükmederse senden hakkimi alirim" demek 77- "Falan kimse peygamber olsa idi ben iman etmezdim" demek 78- "EGer Adem Aleyhisselam buGdaydan yemese idi biz eskiya olmazdik" demek 79- "Falan kimse peygamber olsa idi yine de yalan konusurdu" demek 80- Birisini döverken "dövme" denilse o da "Gökten dövme diye ses gelse yine birakmam" demek 81- Kur'anin Arapça olmayip baska bir lisanla olduGunu iddia etmek 82- Kur'anin bazi ayetlerini alaya almak ve mesela "Ben namazimi yalniz kilarim Çünkü Allah 'innessalate tenh ' buyurur" demek 83- Namaz kil diyen kimseye: "Sabret Ramazan gelsin kilariz" demek 84- Zikirlerle alay etmek 85- Bir günahi islerken besmele çekmek 86- Abdestsiz olarak bilerek namaz kilmak 87- "EGer Allah Cenneti bana verse, sensiz girmem" demek 88- "Falan adamla Cennete bile girmem" demek 89- "Falan kimse kible olsa o tarafa yüzümü çevirmem" demek 90- Hiristiyan veya Yahudi, yahut baska din üzere ölenlerin azab göreceklerine inanmamak 91- "Ramazan bitti artik namazi rafa koydum" demek 92- Alim kiyafetine bürünüp yüksek bir yere çikarak alay tariki ile konusma yapmak veya böyle yapan kimsenin hareketlerine gülmek 93- Bosanma hakkinda : "Ben talak malak bilmem" demek 94- "Hiristiyanlik Yahudilikten daha hayirlidir" demek 95- Yakini ölen kimsenin "Ey Allah'im! Biz simdi ne yapacaGiz sen niçin böyle yaptin" diyerek sitemde bulunmak 96- Mesru bir sebep olmadiGi halde bir kimse için "su adamın kani helaldir ve mübahtir" demek 97- "Allha'ü Te l falan kimseyi vaktinden evvel öldürdü ve vakitsiz gitti" demek 98- Yabanci bir kadina bakipta : "Güzele bakmak sevaptir" demek 99- Ahiretten bahseden kimseye "Ordan haber veren kim? Oraya gidip gelen var mi?" demek Günah isleyen bir kimseye "Tövbe et" denildiGinde "Ben ne yaptimda tövbe edeyim" demek 100_Daha çok küçük sabah namazina kalkmasin demek |
|
|
|