![]() |
Dini hikayeler.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dini hikayeler..Zeynep’le annesi, o içinde her şey olan kitabı, yani Kur’ân’ı okumaya başladılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zeynep şimdi daha iyi duymuştu ![]() ![]() ![]() Annesi gülümsedi ![]() “Çünkü her işin başı ‘Bismillah’tır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zeynepcik sormadan edemedi: “Neden bismillah diyoruz ki? Sebebini tam anlayamadım ![]() Annesi gözlerinin içine baktı Zeynep’in ![]() ![]() ![]() Annesi anlatmaya başladı ![]() “Hani, hatırlar mısın, bir masalda, ‘Açıl susam açıl!’ deyince açılan bir kapı vardı ![]() ![]() Zeynep başını salladı ![]() ![]() “Biz bu söze ‘parola’ diyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zeynep bütün bunların “Bismillahirrahmanirrahim”le ilgisini merak ediyordu ![]() ![]() ![]() “Bismillah da onun gibi bir parola işte!” dedi annesi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “İşte biz de ‘Bismillah’ diyerek başlıyoruz okumaya; tâ ki Rabbimizin söyledikleri bize açılsın ve ne sorumuz varsa cevaplansın ![]() Zeynep, “Şimdi ‘Bismillah’ deyince Kur’ân’ın kapağı kendiliğinden mi açılacak?” diye sordu ![]() Annesi bu masumca soruya tebessümle karşılık verdi ![]() ![]() “Aslında, evet!” dedi annesi ![]() ![]() “Hadi var mısın?” dedi annesi ![]() ![]() Kur’ân’ın ilk kapağını Zeynep’in minik elleri kaldırdı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dini hikayeler.. |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dini hikayeler..Sarhoşun biri, şarabın tesiriyle bir camiye girer ve dua etmeye başlar: - Yarabbi! Beni Cennetine koy, bana köşklerini ver, bana kevseri ver, bana hürülerine ver ![]() ![]() ![]() Bu yakarmaları işiten müezzin, sarhoşun yakasından tutarak: - Ey akıldan, dinden gafil, senin camide işin ne? Sen ne yaptın ki, Allah'tan hem de bu sarhoş halinle dilyorsun? Hiç yakışıyormu? Sarhoş bu sözleri işitince başlar ağlamaya ve: - Müezzin efendi, müezzin efendi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|