Yeşil Elbise - Dini Hikayeler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil Elbise - Dini HikayelerYeşil Elbise,Dini Hikayeler Yeşil Elbise Yolda karşılastığımızda ezan okunuyordu -”Gel seni camiye ***üreyim” dedim “Bugün cuma biliyorsun” -”Sende benim camiye gitmedigimi biliyorsun” dedi -”Biliyorum ama sebebini gerçekten merak ediyorum” -”Ne bileyim, olmuyor işte Hem pantolonumun ütüsü bozulup, dizleri cıkar diye endişe ediyorum” dedi Gayri ihtiyari gülmeye başladım -”Herhalde şaka yapıyorsun Bunun icin cami terk edilir mi? -”Ciddi söylüyorum Giyimime ve özellikle yeşile düşkün olduğumu bilirsin ” dedi Gerçekten de öyleydi Giydiği birbirinden güzel elbiseleri; mutlaka yeşilin bir başka tonundan seçer ve her zaman ütülü tutardı -”Peki” dedim “Hayatında hiç camiye gitmedin mi?” -”Çocukken dedemle birkaç kere gitmiştim Hem o yaşlarda dizlerimin aşınacak diye herhalde endişe etmiyordum Fakat artık camiye gidebileceğimi zannetmiyorum ” Söyledikleri beni son derece şaşırtmış ve bu konuyu açtığıma pişman etmisti Daha sonra tokalaşıp ayrıldık Onunla konuşmamızdan iki ay sonra; kendisinin camide olduğunu söylediler Hemen gittim Bahcedeki namaz saflarının en önünde duruyordu ve yine yeşiller vardı üzerinde Yavasca yanına yaklaştım ve Kısık bir sesle: “Hani camiye gelmiyecektin ?” dedim Hiç sesini çıkartmadı Çünkü musalla taşının üzerinde, yeşil örtülü bir tabut içinde yatıyordu![]() ![]() "Bu hikaye Cüneyt Suavi'nin Hayatın İçinden isimli eserinden alınmıştır " |
|
|
|