![]() |
Bir Ayet, Bir Hadis ve de Bir Güzel Söz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Ayet, Bir Hadis ve de Bir Güzel SözBİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM AYET " ![]() ![]() ![]() ![]() HADİS Resulullah (sav) şu duayı çok yapardı: "Ey kalbleri çeviren Allahım! Kalbimi dinin üzerine sabit kıl!" Ben (bir gün kendisine): "Ey Allah`ın resulü! Biz sana ve senin getirdiklerine inandık ![]() ![]() ![]() ![]() GÜZEL SÖZ " "Tasavvuf, Hakk’ın, seni senden öldürmesi ve seni kendisiyle diriltmesidir ![]() Cüneyd-i Bağdadi MUHABBETLE KALIN EFENDİM ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bir Ayet, Bir Hadis ve de Bir Güzel Söz |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Ayet, Bir Hadis ve de Bir Güzel Sözسْـــــــــــــــــــــ ـمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم AYET “Siz, insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz: İyiyi-güzeli emredersiniz, kötü ve çirkinden alıkoyarsınız, Allah’a iman edersiniz ![]() ![]() ![]() ![]() HADİS * ![]() "Yaptığın iyilik sebebiyle seviniyor ve yaptığın kötülük sebebiyle üzülüyorsan sen müminsin ![]() (Ebû Ümâme radıyallahu anh ![]() ![]() BİR GÜZEL SÖZ Mahmud Sami Ramazanoğlu(ks) sohbetlerinde nefs düşmanının insana kurduğu tuzaklardan bahseder ve nefislerin tehlikesinden korunabilmek için şunları tavsiye buyururlardı: 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() ![]() MUHABBETLE KALIN EFENDİM ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|