Hz muhammed kıssaları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hz muhammed kıssaları[FONT="Franklin Gothic Medium"][/FBir sahabi: -"Ey ALLAH'ın elçisi kıyamet ne zaman kopacak?" -"Sen kıyamet için ne hazırlık yaptın?" -"Onun için fazlaca namaz, oruç ve zekat hazırlığım yok Fakat ben, ALLAH'ı ve onun Elçisini çok sevdim"-"Kıyamet gününde sen sevdiğinle beraber olacaksın" (Buhari, Müslim) --> Tamamı [08 Mart, 2008] YORUM BIRAKIN [Kıssalar] 40 Düşün 1 konuş umudunu yitirme Muaz bin Cebel (r a ) şöyle rivayet ediyor: Peygamber Aleyhisselam ile bir seferde bulunuyordum Bir gün sabahleyin Onun yanında idim, beraber yürüyorduk![]() Kendisine dedim ki:Ey ALLAHın Resulü bana cehennemden uzaklaştıran ve cennete koyan bir iş haber ver ![]() Peygamberimiz (s a v ) buyurdu ki: Bana büyük![]() ![]() --> Tamamı[31 Ekim, 2007] YORUM BIRAKIN [Kıssalar] Hz Muhammed'in ümmetine duası umudunu yitirme Mü'minlerin annesi Hazret-i Âişe-radıyallahu anha birgün"EnSevgili"yi çok sevinçli görür fırsat budur diyerek:Ey Allah'ın Elçisi! ![]() Bana duâ et!![]() der Allah'ın Rasulü,bir rahmet çağlayanı gibidir:Allah'ım ,Âişe'nin geçmiş,gelecek,gizli ve açık bütün günahlarını bağışla! ![]() diyerek habibesin![]() ![]() --> Tamamı[09 Ekim, 2007] YORUM BIRAKIN [Kıssalar] Sabah namazına kalkmak için umudunu yitirme Ebû Hüreyre -radıyallahu anh-dan rivâyet olunduğuna göre Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuşlardır: 'Sizden herhangi biriniz uykuda iken şeytan ense kökünüze üç düğüm atar Her bir düğümü bağladıkça: "Sen yat yat, daha gece uzundur" diyerek attığı düğümün üzerine eli![]() ![]() --> Tamamı [19 Eylül, 2007] YORUM BIRAKIN [] Kıyamet alametlerinden biri Hz Peygamber (sav) buyurdu ki [] Peygamberimiz aynadır Peygamber Efendimiz bir meclis [] Besmelenin sırrı Neysaburi tefsirinde Hz Peyga [] Hesaba çekilmeden cennete girecekler RUKYEDEN NEHİY - İmran İbnu Hu [] Nasıl Ağlamayayım Resulullah (s a v) Ümmi Seleme [] Kişi nasıl sever? Bir gün Efendimiz(S a v) Hz A [] Böyle ölmek için neleri feda ederiz? Uhud'un en ateşli saatleri Muş [] Onu böyle sevdiler Bir Kadının Resûlullah Hakkınd [] Kalplerine saplarlardı '' En Sevgili'' ALLAH'ın isiml [] Peygamber efendimiz(s a v) çocuklara önem verirdi Çocuk sahabalerden Umeyr'in bi [] Allah'ın Merhameti Hz Ömer anlatıyor Bir gün Ras [] Kişi sevdiği ile birliktedir Imam-i Malik'in babasi olan En [] Hz Muhammed(s a v) güzel geçinmesi HAZRET-I PEYGAMBERIN GÜZEL GEÇ [] Şefkat Peygamberi ŞEFKAT PEYGAMBERİ" ![]() [] Evet,bende şaka yaparım(hz muhammed sav) "Evet,bende şaka yaparım,fakat [] Beni nasıl seviyorsun? Hz Aişe, peygamberimizle yeni --> Diğerleri ![]() ![]() ONT] |
|
|
|