Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allah, anlamalıyız, din, indinde, islamdır, sözünden, tek

Allah indinde tek din İslamdır sözünden ne anlamalıyız?

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

halukgta Nickli Üyeden Alıntı

Kur'an sözlere değil, icaraata yani yapılanlara göre değerlendirme yapılacağını yüzlerce ayetinde anlatır Yani her kim ne yaparsa onu bulacaktır Ben sözle, iman ettim inandım, namazımı kılıyorum, orucumu tutuyorum demekle kurtuluşa ereceğini zannedenlerin yanılacağını söyleyen Rahman, namazını kılan öyle kişilere seslenip, yazıklar olsun ki o namazını gösteriş ve çıkar için kılanlara diye örnekler verir Önemli olan söylediklerimizi hayata geçirmektir

Cennete kimlerin gireceğine bizler karar vermeyelim Çünkü aynı yanlışı geçmişte yapanlar, bizlere cehennem ateşi sayılı günde dokunacaktır diyerek, daha sonra cennete gideceklerini zannediyorlardı Allah ta onlara verdiği cevaplarla yanıldıklarını söylüyor

Bana yazdığım yazılarda hadisi şerifleri kuıllanmadığımı söylemişsiniz Yanılıyorsunuz, ben peygamberimizin onca güzel hadislerini yazılarımda elbette kuıllanıyorum yeri geldiğinde Doğru ve gerçek bilgiler bir Müslümanın baş tacıdır Peygamberimizde bizim Baş öğretmenimizdir

Saygılarımla Halukgta

* Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Kim Allahtan başka hiçbir ilah olmadığına, Muhammedin de Onun Resûlü olduğuna şehadet ederse, Allah ona ateşi haram eder"
Ubâde radıyallahu anh Tirmizî

"Kalbinde zerre kadar îmanı olan kimse, cehennemden çıkar"
Ebû Saîd radıyallahu anh Tirmizî

"Şüphesiz Allah, yalnız kendi rızasını isteyerek, "Lâ ilâhe illallah" diyen kimseye, ateşi haram etmiştir"
İbn Şihâb radıyallahu anh Buhârî

"Muhammedin nefsi elinde olana yemin ederim ki, yahudi olsun, hıristiyan olsun, bu insanlardan beni duyup da, getirdiğim kitaba îman etmeden ölen kimse, kesinlikle cehennemlik olur"
Ebû Hureyre radıyallahu anh Müslim

Gösteriş için kılanan namazdan ve söylenen sözden Elbette ki azab göreceklerini Allah'u teala söylemektedir

Fakat gösteriş için olmayan sadace iman eden ,ibadetlerinde eksiklikleri bulunanlar söylemiş olduğunuz sözlere ters düşmektedir
Yukarıda belirttiğim hadisi şerifler de bunu ıspatlıyor
Kalbinde zerre kadar imanı olanın cehennem ateşinde sonsuza kadar kalmayacağını beyan etmektedir

Cehennemde sonsuz azab sadace iman etmeyenlere Allah'ın birliğini ,Peygamber efendimizin sav elçiliğini Ve kuran'ı kerim e inanmayanlara ,ayrıca bu içinden birine de inanmayanların göreceği sonsuz azab'dır

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-21-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kur'an sözlere değil, icaraata yani yapılanlara göre değerlendirme yapılacağını yüzlerce ayetinde anlatır Yani her kim ne yaparsa onu bulacaktır Ben sözle, iman ettim inandım, namazımı kılıyorum, orucumu tutuyorum demekle kurtuluşa ereceğini zannedenlerin yanılacağını söyleyen Rahman, namazını kılan öyle kişilere seslenip, yazıklar olsun ki o namazını gösteriş ve çıkar için kılanlara diye örnekler verir Önemli olan söylediklerimizi hayata geçirmektir

Cennete kimlerin gireceğine bizler karar vermeyelim Çünkü aynı yanlışı geçmişte yapanlar, bizlere cehennem ateşi sayılı günde dokunacaktır diyerek, daha sonra cennete gideceklerini zannediyorlardı Allah ta onlara verdiği cevaplarla yanıldıklarını söylüyor

Bana yazdığım yazılarda hadisi şerifleri kuıllanmadığımı söylemişsiniz Yanılıyorsunuz, ben peygamberimizin onca güzel hadislerini yazılarımda elbette kuıllanıyorum yeri geldiğinde Doğru ve gerçek bilgiler bir Müslümanın baş tacıdır Peygamberimizde bizim Baş öğretmenimizdir

Saygılarımla Halukgta

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-21-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

İşte Kur?an işte apaçık uyarıları, aklı olan her şeyi anlayacaktır Onların Kur?an ın hiç bahsetmedikleri ve kendilerince uydurdukları rivayetlere inanmaları, kendilerini yanıltmıştır diyor Yaratan Bugünde günümüzde, ben Müslüman ım diyen hiç kimsenin, cehenneme gitmeyeceğini, peygamberimizin onların büyük günahlarına şefaat edeceğini söylemiyorlar mı? Demek ki aynı hatalar, katlanarak devam ediyor

Burayı biraz açarmısınız
İman eden müslümanların kelimei şehadet getirerek,Allah'ın birliğine ve peygamber efendimize kuran'a inanmaları onları kurtarmayacak sonsuz bir azab mı görecekler diyorsunuz

Kalbinde zerre kadar imanı olan sonunda cennete girecektir

Ve merak ettiğim neden yazılarınızda hiç hadisi şerif paylaşmıyorsunuz?
Bu konuları hadisler ile daha net daha açık bir ifadeyle güzel anlaşılır bir hale getirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-21-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Bugün sizlerle anlamaya çalışacağımız ayetler, Aliimran suresinde geçen 19 ayet ve devamındaki ayetlerin, anlatmak istedikleri üzerinde olacaktır

Aşağıda ki ayette geçen (Allah nezdinde hak din İslam dır) sözleri üzerinde biraz düşünelim Önce ayetin tamamını yazalım

Aliimran 19: Allah nezdinde hak din İslâm'dır Kitap verilenler, kendilerine ilim geldikten sonradır ki, aralarındaki kıskançlık yüzünden ayrılığa düştüler Allah'ın ayetlerini inkâr edenler bilmelidirler ki, Allah'ın hesabı çok çabuktur

Ayette geçen İslam sözünü önce açalım, burada bahsedilen hak din yalnız peygamberimize gönderilen dinin ismimidir, yoksa Rabbin gönderdiği tüm dinlerin ismimidir, önce onu anlamaya çalışalım

İslam itaat etmek, teslim olmak demektir Bizler ne yazık ki İslam ismini yalnız peygamberimizin tebliğ ettiği din olarak algılarız Hâlbuki Rabbim gönderdiği tüm dinler için bu ismi kullanır Allah nezdinde hak dinin İslam olduğunu söylemesi, tüm gönderdiği dinlerin İslam olduğunun kanıtıdır Ayete baktığımızda kitap verilenlerin, Rabbin gönderdiği tüm kitaplar için, ilim geldikten sonra, aralarında çıkan anlaşmazlık, kıskançlık, menfaat yüzünden ayrılığa düştüler diyor Bunun da sonunda yani aralarında menfaat çekişmeleri neticesinde, bazı ayetler üzerinde tartışıp, asıl anlamından saptırarak, kendilerine göre uydurdukları anlaşılıyor ki Rabbim bunu yapanlara, inkâr edenler sözünü kullanıyor

İşte üzerinde durmamız gereken en önemli konu burası Rabbim gönderdiği kitaplar için İLİM sözcüğünü kullanıyor İlim her şeyin açıklayıcısı ve hükmünün verildiği aydınlık bir kitap demektir

Buradan çıkan en önemli sonuç, Rabbim her topluma elçileri vasıtasıyla İslam dinini göndermiş, ama insanlar bu dini aralarında çıkan menfaat çekişmeleri ile Rabbin gösterdiği yoldan hurafelerle saptırarak, kendi dinlerini yine kendi menfaatleri doğrultusunda yaratmışlar Bu durumda elbette Rabbin indirdiği İslam dini yaşanmaz olmuş ve hurafelere, batıla yerini terk etmiştir Yüce Rabbim de son olarak insanlığa, bir şans daha verip, Peygamberimizi görevlendirerek, bizlere bir daha göndermeyeceğini söylediği ve koruması altında olan KUR’ANI ve İslam dinini tekrar bizlere göndermiştir

Şimdi gelelim günümüze, acaba bizden önce yine Rabbin tebliğ ettiği İslam, hurafeler ile bozulduktan sonra, en son indirilen İslam dini ne durumda dersiniz? Aslında ne duruma geleceğini yine Kur’an söylüyor, hatta verilen bir söz olmasa gereken yapılacak diyor Peygamberimiz ne yazık ki mahşer günü; Benim ümmetim Kur’an ı devre dışı bıraktılar diyecekse, sanırım Rabbin en son indirdiği İslam dinide geçmişte olanların akıbetine uğradı ki, böyle bir söz söyleneceği şimdiden bizlere bildirilip uyarılıyor Allah dikkatimizi çekerek, kendimizi kurtarmamız isteniyor Bakın yazdığımız ayetin devamında ne söylüyor Rabbim?

Aliimran 20: Eğer seninle tartışmaya girerlerse de ki: "Bana uyanlarla birlikte ben kendimi Allah'a teslim ettim" Ehl-i kitaba ve ümmîlere de: "Siz de Allah'a teslim oldunuz mu?" de Eğer teslim oldularsa doğru yolu buldular demektir Yok, eğer yüz çevirdilerse sana düşen, yalnızca duyurmaktır Allah kullarını çok iyi görmektedir

Bu ayeti lütfen tarafsız bir şekilde düşünelim Rabbim elçisine indirdiği Kur’an hakkında demek ki tartışmaya giren ve bazı konularda itiraz eden bir topluluk var Bakın Allah onlara ne söylemesini istiyor elçisinin? Bana uyanlarla birlikte bizler kendimizi Allah a teslim ettik diyor Devamında ise bakın ne söylenmesini istiyor? Kitap ehline yani kitabı tebliğ alan, daha önceki kitaplara iman eden, aklı başında insanlara ve hiçbir dine tabi olmayanlara;

("Siz de Allah'a teslim oldunuz mu?" de Eğer teslim oldularsa doğru yolu buldular demektir)

Şimdi bu sözleri düşünelim Allah a teslim olmak ne demek burası önemli Allah a teslim olmak ayetinde belirttiği, KİTABA HARFİYEN UYAN DEMEKTİR Yani bir kısmına uyup, bir kısmını atalarının inançlarına feda etmeden iman etmektir

Allah a teslim olan Kur’an a uyar, bu şekilde doğru yolun bulunacağı anlatılıyor Ayetin son kısmındaki cümleye gelince

(Yok, eğer yüz çevirdilerse sana düşen, yalnızca duyurmaktır)

Buradaki cümleden iki şey anlayabiliriz Birincisi tamamen uzaklaşmak ve kitabı kabul etmemek, ikincisi peygamberimizle Kur’an da ki bazı ayetler üzerinde tartışmaya girip, Kur’a na inandıkları halde, atalarının dinini de yaşamak isteyip, onlardan vazgeçmeyenlerden de bahsedildiği anlaşılacaktır Bakın yine aynı ayetin devamındaki 23 ayet, bunu ne kadar güzel açıklıyor

Aliimran 23: Baksana o kendilerine kitaptan bir nasip verilmiş olanlara, aralarında hakem olması için Allah'ın kitabına davet olunuyorlar da içlerinden bir kısmı, yüz çevirerek dönüp gidiyor

Yüce Rabbin indirdiği kitaba inanan, yani kitaptan bir nasip verilenlerin içinden bazı insanlar, dikkat edin bunlar Kur’an a inandım diyenler Aralarında bir olay için, hakem olarak KUR’ANA davet edildiklerinde, işlerine gelmediğinden ya da daha önceki inançlarının etkisiyle, bazı konularda ondan yüz çevirip, onun hükmüne tabi olmuyorlar diyor ayet Günümüzde de bu yapılmıyor mu sizce? Kur’an da her şey yazmaz, her konuda hüküm yoktur diyenler, hangi kitapları hakem olarak görüyorlar bugün lütfen hatırlayınız 24 ayet ise çok ibret vericidir, şimdide ona bakalım

Aliimran 24: Onların bu tutumları: Bize ateş, sadece sayılı günlerde dokunacaktır, demelerinin bir sonucudur Onların vaktiyle uydurdukları şeyler de, dinleri hakkında kendilerini yanıltmıştır

Bu ayeti okurken lütfen günümüz inancını da düşünelim Bu gün inandığımız yanlış, hurafe bilgilere ne de güzel işaret ediyor Kur’ana inandım diyen, ama bazen Rabbin ayetlerine değil, atalarından gelen rivayet inançlara göre amal edenler, Allahın ateşi bize fazla dokunmayacak, cehennemde biz fazla kalmayacağız, çünkü biz ona inanıyoruz nasıl olsa diyenlere bir cevap olarak, Rabbimin söyledikleri çok dikkat çekicidir

(Onların vaktiyle uydurdukları şeyler de dinleri hakkında kendilerini yanıltmıştır)

İşte Kur’an işte apaçık uyarıları, aklı olan her şeyi anlayacaktır Onların Kur’an ın hiç bahsetmedikleri ve kendilerince uydurdukları rivayetlere inanmaları, kendilerini yanıltmıştır diyor Yaratan Bugünde günümüzde, ben Müslüman ım diyen hiç kimsenin, cehenneme gitmeyeceğini, peygamberimizin onların büyük günahlarına şefaat edeceğini söylemiyorlar mı? Demek ki aynı hatalar, katlanarak devam ediyor

Devamındaki ayet, bu şekilde Kur’an dan uzaklaşan, Kur’an ın hükümlerine göre değil, beşerin itikatlarına uyanların sonu hakkında, bakın ne diyor?

Aliimran 25: Fakat onları, gelmesinde şüphe edilmeyen bir gün için topladığımız ve hiçbir haksızlığa uğramaksızın, herkese kazandığı şeyler tastamam ödendiği zaman, halleri nice olur

Mahşer günü toplandığımızda, hesabın hiçbir haksızlığa uğramadan görüleceği gün, yalnız Kur’a nı hakem olarak görmeyenlerin başka hakemler ve delillerle dinlerini şekillendirenlerin halleri nice olur diyor, Yüceler yücesi Rabbim Sizce bu sözler bizleri nereye yönlendiriyor? Hangi kitabı hakem tutmamızı istiyor? Yorum ve karar sizlerin

Şimdide gelelim geçmişteki dinlerin bozulmasının ve Rabbin en son din olarak gönderdiği KURAN ve peygamberimizin tebliğ ettiği dinin durumuna Acaba bizlerde daha önceki ümmetlerin durumuna mı düştük dersiniz? Peygamberimiz mahşer günü ümmetinin Kur’an ı devre dışı bıraktığını söyleyeceğine göre, sanırım içinde yaşadığımız İslam da, Rabbin emrettiği İslam olmasa gerek

Bakın günümüzde bizlere Kur’an da her şey yoktur, O özet bilgidir, İslam ı doğru yaşamak istiyorsan, fıkıh kitaplarına bakacaksın demiyorlar m? Hani Allah, Aliimran 23 ayetinde bir sorun karşısında, hakem olarak KUR’ANA müracaat etmeyip, geri duruyorlardı ve kendi atalarının inançlarına inanıyorlardı ya, lütfen hatırlayın, bizler de aynı hataları günümüzde yapmıyor muyuz?

Evet bizlerde aynı hataları tekrarlıyoruz Kur’an da her şey yoktur diyerek, Kur’an ın hüküm vermediği onlarca hatta yüzlerce konularda rivayetleri hakem tutmuyor muyuz? Doğrusu bunu yapanlara, Kur’an dan referans almayanlara, Rabbim apaçık ne diyordu?

(herkese kazandığı şeyler tastamam ödendiği zaman, halleri nice olur)

Rabbim bizleri bu durumdan korusun inşallah

Ben Rabbin ayetlerinden anladıklarımı sizlere hatırlatıp, üzerinde sizlerin de düşünmenizi sağlamaya çalıştım Rabbim yanlışlarımı affetsin Günümüzdeki yaptığımız yanlışlarımıza işaret ederek, uyanık olmamız gerektiğini hatırlattım Bende bir beşerim, elbette hata yaparım Onun içindir ki ne benim söylediklerimi, nede din ve iman adına söylenenlere hemen inanmadan, Rabbin kitabına bizzat müracaat ediniz, onun süzgecinden, onun onayından geçiyorsa alınız

Bizlerin yanında hesap günü hiç kimse olmayacak, çünkü herkes hesabının telâşe sine düşecek Ana, baba, kardeş bile biri birinden saklanacak ise, gelin bugünden aklın ve Kur’an ın yolundan gidelim Onun içindir ki, gelin işi garantiye alalım Rabbim tek hüküm veren benim diyorsa, Kur’an ın vermediği hükümlere iltifat etmeyelim Yine Rabbim şefaat tümden bana aittir diyorsa, yaptığımız yanlışlar için şefaatçiler aramaya çalışıp, kendimizi kandırmayalım

Yukarıdaki ayeti hatırlayın lütfen, bize ateş sayılı günlerde dokunacaktır diyenler Kur’an a inananlar Ama edindikleri yanlış bilgiler ve itikat, tıpkı günümüzde edindiğimiz bazı yanlış bilgilerin aynısı değil mi?

Bunu çok iyi düşünelim ve ibret alalım Bugünde bizlere, inandık iman ettik diyen bir Müslüman’ın, asla cehennemde azap çekmeyeceğini söyleyenler, ne yazık ki Kur’an dan yola çıkanlar değildir, bunu unutmayalım Rabbim her yapılanın karşılığı verilecek diyorsa, kendimizi temize çıkarmanın yollarını aramak yerine, tertemiz olmanın yolunu arayalım

Rabbim cümlemizi Kur’an nuruyla aydınlanan, onun ışığıyla yaşama çabası gösteren kulları arasına, bizleri de alması dileklerimle

SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com