![]() |
Süper Skeçler ( Skeç Örnekleri) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Süper Skeçler ( Skeç Örnekleri)Süper Skeçler ( Skeç Örnekleri) SKEÇ-1: AT HIRSIZI HASAN : Hayrola Rüstem, üzgün görünüyorsun, ne oldu? RÜSTEM : Ben üzülmeyeyim de kim üzülsün Hasan? HASAN : Hele anlat bakalım seni bu kadar perişan eden olay neymiş, merak ettim yahu! RÜSTEM : Bütün paramı verip bir at almıştım ![]() HASAN : Ee, at öldü mü yoksa? RÜSTEM : Ölse teselli olacak bir yanı var? HASAN : Ne oldu peki? RÜSTEM : Dün gece ahıra bir hırsız girip atımı çalmış ![]() HASAN : Yapma yaa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RÜSTEM : Pek sanmıyorum bulabileceğimi ama hayırlısı neyse o olsun ![]() ![]() HASAN : Benim acele bir işim var, gitmek zorundayım ![]() ![]() ![]() ![]() RÜSTEM : Yolun açık olsun Hasan ![]() HIRSIZ : Lanet hayvan yürüsene be! RÜSTEM : Aman Allah´ım rüya mı görüyorum yoksa! Bu at benim atım yahu! Hey, heey, bu benim atım! HIRSIZ : Yanlışın var Beyim ![]() ![]() RÜSTEM : Madem ki bu at yıllardan beri senin, o halde söyle bakalım, bu atın hangi gözü kör? HIRSIZ : Hangi gözü mü kör? Bunu bilmeyecek ne var, tabi ki sol gözü kör ![]() RÜSTEM : Bilemedin ![]() HIRSIZ : Pardon pordon, ben sağ gözü diyecektim, yanıldım ![]() ![]() RÜSTEM : Sen sadece hırsız değil ayrıca beceriksiz bir yalancısın da ![]() HIRSIZ : Niye? RÜSTEM : Bu atın iki gözü de sapasağlam çünkü! Ver atımı ![]() ![]() ![]() SKEÇ-2: BEN SENİN YAŞINDAYKEN ![]() ![]() ![]() BABA : Oğlum gel bakalım buraya! ÇOCUK : Buyur baba! BABA : Bu hafta yapılan sınavda kaçıncı oldun? ÇOCUK : 25 ![]() ![]() BABA : Ama nasıl olur! Daha geçen hafta 21 ![]() ![]() ![]() ÇOCUK : Ne yapayım baba? Sınıfa dört tane yeni öğrenci daha geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BABA : Bak şu bacaksıza! Bu kadar tembel olacaksın ve benim sana kızmaya hakkım olmayacak, öyle mi? ÇOCUK : Tabii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BABA : Kızdırma beni alırım ayağımın altına bak ![]() ![]() ÇOCUK : Niye kızıyorsun baba? Sınıfta kaldıysak ne olmuş! Daha iyi ya! BABA : Neresi iyi bunun? ÇOCUK : Sürekli maddi sıkıntıdan bahsediyordun, düşünsene yeni sınıf için yeni kitaplar almak zorunda kalacaktın ![]() ![]() ![]() BABA : Yahu şu karneye bak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇOCUK : Hepsi bir mi, emin misin baba? BABA : Bir de utanmadan şaşırma numarası yapıyor ![]() ![]() ÇOCUK : Allah, Allah! Ver bakalım şu karneyi ![]() ![]() ![]() ![]() BABA : Şunun söylediğine bak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇOCUK : Yapma baba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇOCUK : Demek bütün notların beşti haa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BABA : Tamam, tamam anladık, para istiyorsun ![]() ÇOCUK : Şeey! Ne desem bilmem ki! 500 yeter ![]() ![]() ![]() ![]() BABA :Ne 400 mü? 300 neyine yetmez? Al şu 200´ü 100´ ünü geri getir ![]() ÇOCUK : Ama baba ![]() ![]() ![]() BABA : Aması maması yok ![]() ÇOCUK : Önemli değil baba BABA : Nasıl önemli değil oğlum? Avuçların kıpkırmızı olmuş ![]() ÇOCUK : Öğretmen dövdü ![]() BABA : Öğretmen mi dövdü? Hangi çağdayız? Dağ başı mı burası? Ben ona sorarım ![]() ÇOCUK : Dur, dur! Dur baba ![]() ![]() ![]() BABA : Niye, ne oldu ki? ÇOCUK : Arkadaşım öğretmenin sandalyesine raptiye koymuştu ![]() BABA : Raptiye koyan arkadaşınsa seni niye dövdü? Onu dövseydi ya! ÇOCUK : Asıl olay ondan sonra ![]() BABA : Nasıl yani? ÇOCUK : Ben de öğretmen raptiyenin üzerine oturmasın diye, tam oturacağı sırada sandalyeyi çektim ![]() ![]() ![]() ![]() BABA : Hak etmişsin ![]() ÇOCUK : Bu gün okulda dinamit yaptık ![]() BABA : Peki yarın ne yapacaksınız okulda? ÇOCUK : Hangi okulda? Dinamit yaptık yaptık diyorum, okul falan kalmadı ortada ![]() SKEÇ-3: BİR GARİP DAVA MUHAFIZ :Padişahım üç adam geldi ![]() ![]() ![]() PADİŞAH :Gelsinler bakalım ![]() MUHAFIZ : Geçin bakalım şöyle ![]() ![]() PADİŞAH :Hoşgeldiniz ağalar ![]() ![]() SAKALLI :Efendim biz üç arkadaştık ![]() ![]() ![]() ![]() PADİŞAH :Ee ![]() ![]() ![]() PALABIYIK: “Paramızı hepimizin güveneceği birine verelim” dedik ve bu arkadaşa teslim ettik ![]() PADİŞAH : Sonra ne oldu peki? SAKALLI : Parayı bu arkadaşa emanet ederken « üçümüz birlikte gelmedikçe parayı hiçbirimize verme » diye sıkı sıkı tembih ettik ![]() PALABIYIK: Tembih etmemize rağmen emanete ihanet etti bu adam ![]() SAKALLI :Evet ihanet etti ![]() ![]() PADİŞAH : Doğru mu söylüyor bunlar efendi? KESE : Doğru efendim ama eksik anlattılar ![]() PADİŞAH :Nasıl yani? KESE :Evet, bunlar bana bir kese para bıraktılar ![]() ![]() ![]() PADİŞAH :E niye verdin o zaman paraları diğer adama? KESE :Ama padişahım, henüz elli adım bile gitmemişlerdi ki içerden biri geri geldi ve paraları istedi ![]() ![]() ![]() ![]() PADİŞAH : Bunlar ne yaptı peki? KESE :Vallahi ikiside kafa sallayıp “Tamam ver” dediler ![]() PADİŞAH :Siz söyleyin bakalım, bu beyefendi doğru mu söylüyor? SAKALLI :Valla padişahım, keseyi emanet edip gidiyorduk ki şimdi burada olmayan arkadaşımız aniden durdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PADİŞAH : Demek arkadaşınız parayı alıp kaçmış ha? PALABIYIK :Evet ama bu emanetçiye “Biz üçümüz birlikte gelmezsek, hiçbirimize parayı verme” demiştik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PADİŞAH :Ne diyorsun efendi? Adamlar paralarını istiyorlar ![]() KESE : Doğru, paralarını vermem gerekiyor ama anlaşmaya bağlı kalıyorum ben ![]() ![]() PADİŞAH :Ne demek o? KESE :Şu demek padişahım ![]() ![]() PADİŞAH :Doğru ![]() ![]() SKEÇ-4: GERÇEK ZENGİNLİK SAĞLIKTIR ÖĞRETMEN :Çocuklaar! Piknik sona erdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALİ :Biz hazırız öğretmenim ![]() ÖĞRETMEN :Haydi bakalım, geldiğimiz yoldan geriye dönüyoruz ![]() ![]() ![]() VELİ :Öğretmenim şuraya bakın! Ne kadar güzel bir köşk burası ![]() ![]() ![]() ÖĞRETMEN :Aaa! Gerçekteeen! Harika bir ev bu! Kimin acaba çocuklar? CAN :Bilmem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖĞRETMEN :Niye? CAN :Niye mi? Baksanıza, boğaz manzaralı, yem yeşil bahçesi olan olağanüstü bir ev bu ![]() Kimbilir içinde neler neler vardır ![]() ÖĞRETMEN :Eğer sen bu evin sahibinin oğlu olsaydın neler yapardın? CAN : Sizleri evime davet ederdim ![]() ALİ : Öğretmenim ne olur şu evin bahçesine bir girelim ![]() ÖĞRETMEN :Niye, ama geç kalıyoruz çocuklar ![]() VELİ :Ne olur öğretmenim! Hemen geri çıkarız ![]() ÖĞRETMEN : İzinsiz olmaz ![]() ALİ : Öğretmenim bakın orada bir kadın var ![]() ÖĞRETMEN :Evet gördüm ![]() BAKICI :Buyrun, ne istemiştiniz? ÖĞRETMEN :Şeey! Ben öğretmenim ![]() ![]() pikniğe gelmiştik ![]() ![]() ![]() kimin acaba? BAKICI :Bu köşk ülkemizin en zengin insanına ait ![]() CAN : Öğretmenim orada bir çocuk var ![]() ![]() BAKICI :Bir dakika onu buraya getireyim ![]() ALİ : Aa! Çocuk hasta galiba ![]() BAKICI :Bu çocuk da bu köşkün sahibinin oğlu ![]() ![]() Bende onun bakıcısıyım ![]() ÖĞRETMEN :Yaa! Demek bu çocuk bu köşkün sahibinin oğlu ha ![]() ![]() köşkün sahibinin oğlu olsaydım ![]() CAN :Şey bendim öğretmenim ![]() ![]() ![]() ÖĞRETMEN :Şimdi ne düşünüyorsun? CAN :Şeey, ne diyeceğimi bilemiyorum ![]() ![]() ![]() ÖĞRETMEN :Bakın çocuklar zenginlik sandığınız gibi mal ve varlık yönünden herşeye sahip olmak değildir ![]() ![]() zengin insanısınız demektir ![]() ALİ :Nasıl yani öğretmenim ![]() VELİ : Gönlün huzur dolu olması ne demek öğretmenim ![]() CAN : Gerçek zenginlik nedir öğretmenim? ÖĞRETMEN : Çocuklar, sizler hepiniz aslında milyardersiniz ![]() verseler gözlerini satarmısın? ALİ ![]() ![]() ÖĞRETMEN :Ya kalbini 100 milyara satar mısın? ALİ :Olur mu öğretmenim? Kalbim olmazsa ben nasıl yaşarım? ÖĞRETMEN :Peki sana 500 milyar verseler bir ayağını satar mıydm? VELİ :Hayır ![]() ![]() ![]() ÖĞRETMEN :Peki 500 milyara bir kolunu satar mısın? YELİ :Hayır ![]() ![]() ![]() ÖĞRETMEN : Gördüğünüz gibi hiç biriniz milyarlarca paraya rağmen bir organınızı bile satmıyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() CAN :Teşekkür ediyorum öğretmenim ![]() ![]() Demek ki ben çok çok zengin bir insanmışım ![]() (Cengiz Tan - Yürek Hikayeleri´nden Uyarlanmıştır ![]() SKEÇ-5: GÜLSÜM'ÜN KISMETİ BABA : Biliyor musun Hanım, Gülsüm’e ne çıktı? ANNE : Piyango mu çıktı yoksa bey? BABA : Onun gibi bir şey, bil bakalım ![]() ANNE : Kısbet mi çıktı? BABA : Pehlivan mı bu? Ne kısbeti? Kısmet demek istedin herhalde ![]() ANNE : He ya, tam onu diyecektim ![]() BABA : Aferin sana, evet ondan çıktı ![]() ANNE : Peki kim? BABA : Kim kim? ANNE : Herif, kısmet kim? BABA : Kısmet de kim? ANNE : Ayol, Gülsüm´e çıkan kısmet kim? BABA : Düşünüyorum, sen de düşün ![]() ANNE__ : Olur ![]() GÜLSÜM : Ana, baba, ne oluyor burada? ANNE : Ne bağırıyorsun kız! Otur sen de düşün ![]() GÜLSÜM : Oluur ![]() BABA : Yahu Hanım, ne düşünüyoruz biz? ANNE : Gülsüm´e çıkan kısmetin adını ![]() ![]() ![]() GÜLSÜM : Nee! Bana kısmet mi çıktı? BABA : He ya ![]() ![]() ![]() GÜLSÜM : Ne duruyorsunuz öyleyse, verin gitsin ![]() BABA : Kime vereceğiz kız? GÜLSÜM : İsteyen adama ![]() ![]() ![]() BABA : O kim? îşte onu düşünüyoruz ![]() GÜLSÜM : Baba, beni kim istedi? BABA : Karşı köyden biri ![]() ANNE : Herif, madem biliyordun neden söylemedin? BABA : Ne düşünüyorduk demin biz? ANNE : Gülsüm´ün kısmetini düşünüyorduk! BABA : Hay Allah ben de ne düşünüyoruz diye düşünüyordum ![]() GÜLSÜM : Peki kim bu adam baba? BABA : Çiftçi ![]() ![]() ![]() ![]() GÜLSÜM : Nerede görmüş beni? BABA : Görmemiş ki ![]() ![]() ![]() ANNE : Bey, bu nasıl iş? Kızı görmeden mi alacak bu adam? BABA : Görmeden olur mu kadın? Görecek tabi ![]() ANNE : Ne zaman? BABA : Nerdeyse gelir ![]() GÜLSÜM : Amanın! Ana kız, hemen ortalığı toparlayalım ![]() BABA : Kapı çalınıyor, kim o? DÜNÜR : Benim, haber yollamıştım ![]() BABA : Haber bu, kaybolur mu? Aldık tabi ![]() ANNE : Gülsüm! Gel kız buraya! GÜLSÜM : Süsleniyorum ayol, herif gelip beni böyle mi görsün? BABA : Şeey, bizim kızımız biraz şeydir ![]() ![]() ![]() ANNE : Akılsız ![]() ![]() ![]() DÜNÜR : Aman efendim, akıllı kadın daha tehlikeli olur ![]() BABA : Zaten ben hiç akıllı kadın görmedim ![]() GÜLSÜM : İşte geldim ![]() BABA : İşte, bu kısmetin ![]() ![]() ![]() DÜNÜR : Adım İsmet ![]() ANNE : Kızım hele bi sor ![]() GÜLSÜM : Ne içecek! Şıra tabii ![]() DÜNÜR : Neden? GÜLSÜM : Bizim şıramız iyi de ondan ![]() ![]() BABA : Kusura bakma oğul bizim kız kıt akıllıdır ![]() DÜNÜR : Aman aman, böylesi daha iyi ![]() GÜLSÜM : Anaaaa, anaaaaa, üüüüüüüüü,üüüüü ![]() ![]() ![]() ANNE : Ne oldu kız? Niye ağlıyorsun? GÜLSÜM : Ağlarım tabi ![]() ANNE : Kız, kocaya gidiyorum diye ağlanır mı? GÜLSÜM : Ona ağlamıyorum ![]() ![]() ANNE : Baltanın nesine ağlıyorsun? GÜLSÜM : Ben evlenince çocuğum olmayacak mı? ANNE_ : Olacaak! GÜLSÜM : Çocuk buraya şıra olmaya gelmiyecek mi? ANNE_ :Geleceek! GÜLSÜM : O balta yavrumun kafasına düşerse ya ![]() ![]() ![]() ANNE : Essahtan kuz ![]() ![]() BABA : Nooluyor orada be! ANNE : Beey, bey yetiş! BABA ![]() ANNE : Bu balta ilerde torunumuzun kafasına düşerse nolur halimizİ bir düşünsene ![]() ![]() ![]() BABA : Amanın, bunu ben hiç düşünmemiştim yahu ![]() DÜNÜR : Yahu sabahtan beri sizi dinliyorum oradan ![]() ![]() ![]() ![]() BABA : Vay yavrum, oy torunum, ooy! DÜNÜR : Yahu kesin şu ağlamayı ![]() ![]() ![]() BABA : Vaay, ne kadar akıllıymış bu kısmet yav! Allah razı olsun evladım ![]() DÜNÜR : Bakın, ben Gülsüm´ü akıllı değil diye alacaktım ama, dünyanın en aptal kızıyla da evlenemem ![]() GÜLSÜM : Ana, ana, almayacak bu adam beni! DÜNÜR : Belki en aptal değildir ![]() ![]() BABA : Nereden öğreneceksin? DÜNÜR : Şimdi yola düşeceğim ![]() evlenirim ![]() ![]() BABA : Zaten kim alır ki onu? Mecbur bekleyecek ![]() GÜLSÜM : Benden aptal insan yoktur dünyada ![]() ![]() ![]() DÜNÜR : Sözüm söz ![]() BABA : Merak etme kızım, buralar aptal doludur ![]() ![]() - sahnenin önünde DÜNÜR : Kolay gelsin hemşerim! ÇOBAN : Kolaysa başına gelsin ![]() ![]() DÜNÜR : Ne yapmaya çalışıyorsun? ÇOBAN : Eşeği yukarı, ağaca çıkaracağım ![]() DÜNÜR : Zor bir iş ama, eşek ağaçta ne yapacak? ÇOBAN : Görmüyor musun, hayvanın karnı aç ![]() ![]() DÜNÜR : İyi de eşek ağaçta ne yapacak? ÇOBAN : Manzara seyredecek! Tövbe yarabbi! Karnını doyuracak karnını! DÜNÜR : Yani ağaca karnını doyurmak için mi çıkacak? ÇOBAN : Len git işine! Sorgu meleği misin sen? DÜNÜR : Kızma, sahiden merak ettim ![]() ÇOBAN : Ağaçta ne var? DÜNÜR : Yapraak ![]() ![]() ![]() ÇOBAN : Haa, demek kör değilsin ![]() ![]() ![]() DÜNÜR : Eşek ağaçta ne yapacak? ÇOBAN : Len hemşerim, "hayvan aç" diyorum ![]() DÜNÜR : Haa, anladım ![]() ![]() ÇOBAN : Afferin sana ![]() DÜNÜR : Ama şöyle yapsan, dalı tutup aşağı çeksen öyle yedirsen daha kolay olmaz mı? ÇOBAN : Vaay canına! ![]() ![]() ![]() DÜNÜR :Yaa! ![]() ![]() ![]() ÇOBAN : Yahu sen sandığım gibi aptal değilmişsin be ![]() DÜNÜR : Sana bu kadarı yeter ![]() ![]() ÇOBAN : Uğurlar ola! sahnede -------------- GÜLSÜM : Hoş geldiniz ![]() ![]() ![]() ![]() DÜNÜR : Yani sen üç gündür elinde bardakla beni mi bekledin? GÜLSÜM : Ne var bunda? Başka işim mi var ki? ![]() ![]() ![]() DÜNÜR : Ya hiç gelmeseydim? GÜLSÜM : Babam "mutlaka geri döner" dedi ![]() ![]() DÜNÜR : Alacağım Gülsüm GÜLSÜM : Yaşasın, demek benden aptallar da var şu dünyada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GÜLSÜM : Hah hah hah ha! Aptal adam ![]() ![]() (Halk Hikayeleri´nden Uyarlanmıştır ![]() SKEÇ-6: GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR ![]() HULUSİ :Allah´ım bu ne sıkıcı bir hayat böyle! Her günüm adeta zehir, her akşamım cehennem gibi geçiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CEVDET - ![]() HULUSİ :Böyle hayırlı sabah mı olur be adam? CEVDET :Niye, hayrola ne oldu? Canını sıkan olay nedir? HULUSİ :Şu kılığıma kıyafetime bir bak ![]() ![]() ![]() CEVDET :Üzüldüğün şeye bak! Haline şükretsene yahu ![]() ![]() ![]() HULUSİ :Peki niye mutlusun? CEVDET :Ben halime şükrederim ![]() HULUSİ : Şükredecek neyin var ki, baksana bir ayakkabın bile yok ![]() CEVDET :Bak beyim şu gelen adamı görüyormusun? O benim kardeşimdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞEHMUZ- ![]() CEVDET :Merhaba kardeşim ![]() ![]() ŞEHMUZ :Hoşbulduk abi ![]() HULUSİ :Şeey ben Hulusi ![]() ![]() ŞEHMUZ :Memnun oldum ![]() ![]() ![]() Kazancım az-maz ama buna da şükür ![]() ![]() ŞEHMUZ: Niye memnun olmayacakmışım ki? Bak elim, kolum tutuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HULUSİ :Yahu hala şükredecek neyin kalmış ki ![]() ŞEHMUZ :Aaa, öyle deme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HULUSİ :Pes doğrusu! ŞEHMUZ :Heey Cemal, bu taraftayız! Direğe dikkat et ![]() ![]() ![]() HULUSİ :Hoşgeldiniz, ben Hulusi ![]() CEMAL :Ben de Cemal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HULUSİ :Eee, evet gerçekten o çiçekler çok güzel ama nasıl farkettiniz o çiçekleri ![]() CEMAL :İnsan sadece gözleriyle görmez dünyayı Hulusi bey ![]() ![]() ![]() ![]() HULUSİ :Şeey, yani siz deyince farkına vardım tabi ![]() CEMAL : Yazık, çok yazık ![]() ![]() HULUSİ :Be, be, ben evet ben mutsuz biriyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HULUSİ :Sen de mi haline şükrediyorsun, niye? CEMAL :Niyesi var mı? Ya yatalak hasta olsaydım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CEVDET :Hulusi Bey, siz ağlıyorsunuz! HULUSİ :Evet dostlarım, ağlıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞEHMUZ :O nasıl söz Hulusi Bey, biz kimiz ki seni de aramıza alalım? CEMAL :Evet, biz üç garibanız sadece ![]() ![]() ![]() ![]() HULUSİ :Evet dostlarım, daha mutlu oluruz, bizden daha mutlusu da olmaz hatta ![]() ![]() SKEÇ-7: KAYBOLAN SİLAH PAŞA :FirdevsBacı! FİRDEVS BACI : Buyrun efendim ![]() PAŞA : Herkese söyle,saat 10´da salonda hazır bulunsunlar! FİRDEVS BACI :Başüstüne efendim ![]() PAŞA ![]() FİRDEVS BACI : Unutmam efendim ![]() (Ev halkı gelir) PAŞA : Oturun, ayakta kalmayın ![]() ![]() ![]() ![]() EV HALKI : Biliyoruz Paşa Hazretleri! PAŞA : Bu sabah tütün tabakamı almak istediğimde tabancam yerinde yoktu ![]() ![]() EV HALKİ : Estağfirullah paşa hazretleri! PAŞA : Susun! Bu evden ve sizden ben sorumluyum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EV HALKI : İnşallah paşa hazretleri! PAŞA : Zeynel Çavuş sen mi aldın? ZEYNEL ÇVŞ ![]() ![]() PAŞA :Ya sen Firdevs bacı, sakın sen almış olmayasın? FİRDEVS BACI :Niye alayım ki paşam? PAŞA :Hemen alınma öyle! Hani demez miydin "Bu düşman askerlerini bir kaşık suda boğasım geliyor ![]() FİRDEVS BACI :Paşam, paşam, elbette öldüresim geliyor ![]() ![]() ![]() PAŞA :Peki, peki sana inanıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() BETÜL : Paşa Hazretleri, hani geçen akşam kapı çalınmıştı ya ![]() ![]() ![]() PAŞA : Evet ![]() BETÜL : Düşman subayları kapıya dayanmıştı ya ![]() ![]() ![]() PAŞA : Eee ![]() ![]() ![]() BETÜL : Konağı boşaltmamızı istemişlerdi hani ![]() ![]() ![]() PAŞA : İyi ama daha sonra vaz geçmişlerdi ![]() BETÜL : Biliyorum ![]() ![]() PAŞA :Ve bunun için aldm silahı öyle mi? BETÜL : Hayır Paşa hazretleri! Alacaktım ama yerinde yoktu ![]() ![]() PAŞA :Allah aşkına kim aldı öyleyse?Kızlarım, sadece siz kaldınız ![]() KIZLAR : Biz mi? PAŞA :Tabii ki siz ![]() ![]() BÜYÜK KIZ : Fakat baba ben almadım ![]() PAŞA : Tepemi attırmayın ![]() KIZLAR : Seni nasıl inandırabiliriz? PAŞA : Tabancayı getirmekle ![]() ![]() ![]() KIZLAR : Ama biz almadık ki ![]() ![]() ![]() PAŞA : Hanım, ne dersin sen bu işe? HANIM : Vallahi Paşam, benim de aklım karıştı ![]() ![]() PAŞA : Yahu herkes sorguya çekildi mi? HANIM : Tabi bey, hepimiz buradayız ![]() PAŞA : Tabi ya, nasıl da unutmuşum ![]() ![]() HANIM : Gördün mü bey, herkesin boş yere günahını aldın ![]() ![]() PAŞA : Hanım, hanım! Yine mı bana "unutkan"dıyorsun7 HANIM : Canım sen demedin mi ´hatırladım"diye? PAŞA : Dedim ama sandığın gibi değil! HANIM : Yaa! PAŞA ![]() HANIM : Demiştin ![]() PAŞA : Peki sevgili torunum niye gelmedi? HANIM : Ne? Şimdi de el kadar çocuğa mı iftira ediyorsun? PAŞA : Göreceğiz, çabuk çağır gelsin! HANIM : Tamam tamam, sakin ol ![]() ![]() PAŞA : Sizler gidebilirsiniz ![]() FAZIL : Bir şey mi var dedeciğim? Beni istemişsiniz ![]() PAŞA : Hanım, sen de çıkabilirsin ![]() FAZIL : Dedeciğim, neden dik dik bakıyorsun? PAŞA : Gel yanıma şöyle ![]() FAZIL : Babama ve ordumuza duacıyım dedeciğim ![]() PAŞA : Aferin sana ![]() ![]() FAZIL : Defolup gitsinler! PAŞA : Merak etme geldikleri gibi gidecekler zaten ![]() FAZIL : Ne zaman? PAŞA : Her şeyin zamanı var oğlum ![]() ![]() ![]() FAZIL : İnşallah dedeciğim ![]() PAŞA : Fazıl! FAZIL : Buyur dede ![]() PAŞA : Tabancamı sen mi aldın? FAZIL : Şey,neden alayım ki? PAŞA : Ne bileyim, baban gibi şehit olmak isterdin hep ![]() FAZIL : İsterim tabi! PAŞA : Bunun için silah gerekmez mi? FAZIL : E-e-evet! PAŞA : Tabancamı sen aldın değil mi? FAZIL : Evet! PAŞA : Hala getirmeyecek misin şu tabancayı? FAZIL : Ama dedeciğim, ben onunla düşmanları vuracaktım! PAŞA : Aslan oğlum benim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FAZIL : İyi ama dedeciğim, onlar koştururken biz burada eli kolu bağlı ![]() ![]() ![]() PAŞA : Oğlum, İstanbul da boş durmuyor ![]() ![]() ![]() FAZIL : Peki dedeciğim ![]() PAŞA : Aferin sana ![]() ![]() ![]() ![]() (Sızıntı Dergisi´nden Uyarlanmıştır ![]() SKEÇ-8: MİLLET MALI KOMUTAN : Hey, durun bakalım ![]() GELİN : Buyur kumandan ![]() KOMUTAN : Ne yapıyorsunuz burada? GELİN : Cepheye, Türk ordusuna cephane taşıyoruz ![]() ![]() KOMUTAN : Allah emeğinizi zayi etmesin bacım, sizin hakkınızı bu millet nasıl öder? GELİN : Şu düşmanı yurdumuzdan bir atalım da kumandan,boş ver sen bizim hakkımızı ![]() ![]() KOMUTAN : İnşallah bacım, bu düşmanın hepsini atacağız yurttan ![]() GELİN : Şeeey, 18 yaşındayım ![]() KOMUTAN : Allah´ım, görüyorsun, genciyle yaşlısıyla, çocuğuyla kadınıyla hepimiz seferber olduk ![]() ![]() ![]() GELİN : Amiiin ![]() ![]() KOMUTAN : Bacım, bu yaşlı teyze kim? GELİN : O benim ninem ![]() ![]() KOMUTAN : Peki şu oturan delikanlı niye bize hiç bakmıyor? ANA : O benim oğlum evladım ![]() ![]() KOMUTAN : Niye bize ilgi göstermiyor, yoksa bizi küçük mü görüyor? ANA : Estağfurullah evladım, olur mu öyle şey? KOMUTAN : Peki niye ayağa kalkmıyor da öyle gururla kurulmuş oturuyor ![]() ![]() ![]() ANA : Gururundan değil evladım, o da abisi gibi savaşa gitmişti, ama bir bacağını kaybetti cephede ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ANA : Şu 18 yaşında olduğunu söyleyen taze gelin ve kucağındaki bebek de onun ![]() ![]() ![]() KOMUTAN : Niye konuşmuyor, dilsiz mi yoksa? ANA : Hayır dilsiz değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KOMUTAN : Dur bakalım nine ![]() ![]() ANA : Boşuna yorma kendini evladım ![]() ![]() KOMUTAN : Delikanlı, duyduğuma göre savaşta bir bacağını vatan uğruna vermişsin ![]() DELİKANLI : KOMUTAN : Bu ne haldir bre ![]() ![]() ![]() ![]() DELİKANLI : KOMUTAN : Bak yiğidim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yanıldığın bir şey var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DELİKANLI : Doğru mu? Bu söylediklerin doğru mu kumandanım? Sahiden beni yeniden cepheye ***ürecek misin? KOMUTAN : Evet, sana, senin gibi bir kahramana çok ihtiyacımız olacak ![]() DELİKANLI : Bu topal halimle mi? KOMUTAN : Bir ayağın yok ama kanatların var ya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DELİKANLI : Şükürler olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ANA : Uğurlar osun evladım ![]() ![]() ![]() ![]() GELİN : Gittiler ana ![]() ![]() ANA : Doğru, yola koyulalım artık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GELİN : Dur nine! ANA : Kızım ne yapıyorsun? Bebeğin üstündeki örtüyü niye çıkarıyorsun? Hava soğuk! Üşütecek, hasta olacak zavallı ![]() ![]() ![]() GELİN : Bebeğin örtüsünü cephanenin üstüne örteceğim ![]() ANA : Ama bebek? Ya hasta olur, ölürse ![]() ![]() ![]() GELİN : Nine, nine! Bebek, benim bebeğim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|