![]() |
Nasrettin Hoca Fıkraları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nasrettin Hoca FıkralarıSöyle BAri Hoca ormana gitmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Düşeceğimi bildin ne zaman öleceğimi de söyle bari ![]() Tutar mı? Hocanin cani bir gün sarma çeker ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıkarken Nasrettin hoca bir gün yolun kenarında kedisini yıkıyomuş ![]() -Hocam kediyi yıkama ölür ![]() demiş ![]() ![]() ![]() ![]() -Hocam ben size kediyi yıkamayın ölür demedimmi? demiş ![]() -Ben kediyi yıkarken ölmediki sıkarken öldü demiş ![]() Baklava Hoca aksamleyin eve dogru yururken, baklava seven bir koyluyle karsilasir ![]() -Hoca, kisa bir sure once bir adam buyuk bir tepsi baklava goturuyordu ![]() ![]() ![]() -Beni ilgilendirmez! -Fakat adam tepsiyi sizin eve goturuyordu ![]() -O zaman seni ilgilendirmez! ALLAH BİLİYOR Nasreddin Hoca bir cimri tanıdığının evine gittiğinde tanıdığı ona bayat ekmek ile bir tabak bal ikram etmiş ![]() ![]() -Aman efendim, bal ekmekle yenmez ise, insanın içini sıyırır, demiş ![]() Nasreddin Hoca hiç ses çıkarmadan balı bitirmiş ve : -Kimin içinin sıyrıldığını Allah biliyor, demiş ![]() ALLAHIN RAHMETİ Yağmurlu bir günde Nasrettin Hoca pencereden dışarı bakarken komşusunun koşa koşa yağmurdan kaçtığını görür pencereyi açar : -Hey Ahmet Efendi, birde hacı olacaksın rahmetten kaçılır mı?, der ![]() Zavallı adam eli mahkum sırılsıklam olur ![]() -Hoca Hoca dün bana diyordun bugün sen neden rahmetten kaçıyorsun, der ![]() Hoca hiç durmadan yoluna devam eder ve komşusuna şöyle der : -Ben rahmetten kaçmıyorum sadece allahın rahmetine basmamak için çabalıyorum ![]() AKLIN VARSA GÖLE KOŞ Hoca, bir gün kırlardan topladığı çalı çırpıyı eşeğine yükleyip evine götürürken : -Acaba, yaş çırpı da kurusu gibi yanar mı? diye düşünür ve şeytana uyarak çakmağını çakar ve alevi çalı çırpıya dokundurur ![]() ![]() ![]() ![]() -Aklın varsa göle koş! ATEŞ DÜŞTÜĞÜ ZAMAN Nasreddin Hoca'nın evine tüccar arkadaşı misafir olmuş ![]() ![]() ![]() -Hocam bu tavanı ne zaman yaptınız ![]() Hoca hemen : -Boğazıma ateş düştüğü zaman, demiş ![]() BANA NE AD KOYARLARDI? Bir gün Nasretin Hoca'ya Timur : -Yahu, şu Abbasi halifelerinin her birisi birer lakab almış kimi El mutazımBillah, kimisi de El mütevekkil-Allah, diye anılıyormuş ![]() ![]() -Sana da Neüzzü-Billah derlerdi, cevabını vermiş ![]() BENİM NE YİYİP İÇTİĞİMİ SORMAZSINIZ ![]() ![]() ![]() Nasrettin Hoca, bir köyde vaaz veriyormuş ![]() katında olduğunu söylemiş ![]() ![]() ![]() Vaazdan sonra, bir kadin Hoca'ya yanaşmış : -Hazreti İsa, orada ne yer, ne içer?, demiş ![]() Hoca'nin tepesi atmış : -Ey hatun, köyünüze geleli şunca zaman oldu, benim ne yiyip, içtiğimi sormazsın da, Allah'in peygamberini sorarsın! BENİM YERİME SENİ GÖTÜRÜR Hoca Nasreddin ölüm döşeğindeymiş ![]() ![]() -Hanim en güzel elbiselerini giy, iyice kokular sürün, tak takıştır yanıma gel otur ![]() -Ayol hoca delirdin mi sen ![]() -İyi ya azrail gelince belki beğenip benim yerime seni götürür ![]() BEN UYUYORUM Bir gün Nasreddin Hoca şehire gelip, bir arkadaşıyla birlikte handa kalmış ![]() -Hocam, uyudunuz mu? -Buyurun birşey mi var? -Biraz borç para isteyeyim demiştim ![]() Nasreddin Hoca derhal horlamaya başlayıp : -Ben uyuyorum! demiş ![]() BU NASIL NAMAZ Nasreddin Hoca abdest alırken, bir ayağına su yetmemiş ![]() ![]() -Hocam bu nasıl namaz? diye sormuş ![]() |
![]() |
![]() |
|