Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cemil, kavukçu

Cemil Kavukçu

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cemil Kavukçu

CEMİL KAVUKÇU

Cemil Kavukçu, 1951 yılında İnegöl?de doğduİstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Jeofizik Mühendisliği bölümünü bitirdi (1976)Öyküleri, 1980 yılından bu yana çeşitli dergilerde yayınlandı

Öyküleri: Pazar Güneşi (1983)

Patika (1987)

Temmuz Suçlu (1990)

Uzak Noktalara Doğru (1995)

Yalnız Uyuyanlar İçin (1996)

Bilinen Bir Sokakta Kaybolmak (1997)

Dört Duvar Beş Pencere (1999)

Gemiler De Ağlarmış (2000)

Romanları: Dönüş (1998)

Ödülleri:

- Kavukçu, ?Patika? adlı yapıtıyla 1987 yılında ?Yaşar Nabi Nayır Öykü Ödülü?nü kazandı

- 6 Mayıs 1996?da ?Uzak Noktalara Doğru? isimli kitabı ile ?Sait Faik Abasıyanık Hikaye Ödülü?nü aldı

Cemil Kavukçu?nun öykü yaşamı, 1981 yılında bir öyküsünün bir dergide yayımlanmasıyla başlıyorKendisi bu heyecanlı olayı şöyle ifade ediyor:?İlk kez bir öykümün yayımlanması beni çok sevindirdiAncak, bana ait bir şeyin artık benden çıkıp gittiğini, tanımadığım insanlarca okunup değerlendirileceğini düşününce paniğe kapıldım ve öykümü dergide okuduğum zaman hiç beğenmedimÜzerin-

de daha çalışmam gerekirken acele ettiğim duygusuna kapıldımOysa kaç defa yazmış kaç defa okumuştum?Daha sonra Kavukçu?nun bu öyküsüne Fikret Otyam?dan övgü geldi?YAZKO? adlı dergisinde Cemil Kavukçu?dan söz ediyorduCemil Kavukçu bu övgüden de güç alarak 1983 yılında çıkan kitabına bu öyküsünün adını verdi:Pazar GüneşiMeh-

met Yaşar Bilen, ?Yaba? dergisinde bu kitabı değerlendiren bir yazı yazdı

Pazar Güneşi?ni, 1987 yılında ?Yaşar Nabi Nayır Öykü Ödülü?nü getiren Patika izledi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com