|  | Abdurrahim Karakoç ( 1932) |  | 
|  08-06-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Abdurrahim Karakoç ( 1932)[Sadece kayıtlı kullanıcılar linkleri görebilir  ÜCRETSİZ Kayıt olmak için tıklayın    ] şair, yazar 1932 yılında Kahramanmaraş?ın Elbistan ilçesinde doğdu  İlkokulu bitirdikten sonra köyünde bir süre marangozluk yaptı  Daha sonra belediyede muhasebeci olarak çalıştı  Vakit gazetesinde köşe yazıları yazmaktadır  Günümüz âşık tarzı şiirin büyük ustalarındandır  Şiirleri değişik gazete ve dergilerde yayınlandı   ESERLERİ: Hasan'a Mektuplar, El Kulakta, Vur Emri, Kan Yazısı, Bütün Şiirleri, Suları Islatamadım, Dosta Doğru ve Gökçekimi  -------------------------------------------------------------------------------- TÜRK EDEBİYATI'NDA KLASİKLEŞEN BİRİ ŞİİRİ MİHRİBAN Sarı saçlarına deli gönlümü Bağlamışlar, çözülmüyor Mihriban  Ayrılıktan zor belleme ölümü, Görmeyince sezilmiyor Mihriban  Yâr, deyince kalem elden düşüyor; Gözlerim görmüyor, aklım şaşıyor Lâmbamda titreyen alev üşüyor Aşk, kâğıda yazılmıyor Mihriban  Önce naz, sonra söz ve sonra hile   Sevilen seveni düşürür dile Seneler, asırlar, değişse bile, Eski töre bozulmuyor Mihriban  Tabiplerde ilâç yoktur yarama; Aşk deyince ötesini arama Her nesnenin bir bitimi var ama, Aşka hudut çizilmiyor Mihriban  Boşa bağlanmamış bülbül, gülüne; Kar koysa köz olur aşkın külüne    Şaştım kara bahtın tahammülüne; Taşa çalsam ezilmiyor Mihriban  Tarife sığmıyor aşkın anlamı; Ancak çeken bilir bu derdi, gamı Bir kör düğüm baştan sona tamamı; Çözemedim, çözülmüyor Mihriban   | 
|   | 
|  | 
|  |