![]() |
Bahaeddin Yediyıldız ( 1945) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bahaeddin Yediyıldız ( 1945)Prof ![]() ![]() 1945 Ordu Kabataş doğumlu olan Yediyıldız, ilk ve ortaokulu Gölköy 'de (1952-1959) tamamladıktan sonra, Elbey köyünde (Kabataş) bir yıl öğretmen vekilliği yaptı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1968 yılında Fransa'ya giden ve Paris'te Ecoles Pratiques des Hautes Etudes en Sciences Sociales ve Université de Paris IV (Sorbonne)'da tarih öğrenimine ve araştırmalarına devam eden Yediyıldız, 1975 yılında sosyal tarih alanında doktorasını tamamlayarak yurda döndü ![]() Askerlik görevini ifa ettikten sonra (1975 Temmuz-Ekim) bir yılı aşkın bir süre (3 Aralık 1975-26 Ocak 1977) M ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1982-1983 öğretim yılında Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nde misafir öğretim üyesi olarak çalışan Yediyıldız, Hacettepe ve Selçuk Üniversitelerinden başka, Gazi Üniversitesi İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, Kara Harp Okulu, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Ankara Üniversitesi Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü'nde lisans, bilim uzmanlığı ve doktora seviyesinde dersler okuttu ve tez yöneticiliği görevlerinde bulundu ![]() 1983 yılında Türk Tarih Kurumu aslî üyeliğine seçilen Yediyıldız, 2547 sayılı Kanun'un 38 ![]() ![]() ![]() ![]() Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü'nün, 1984'te muhabir, 1986'da da aslî üyeliğine seçilen Yediyıldız, bu Kurumun 1987-1989 yıllarında Yönetim Kurulu üyeliği görevinde de bulundu ![]() 1986-1989 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayın Danışma Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Yediyıldız, 3 Ocak 1985'ten beri Vakıflar Genel Müdürlüğü Yayın Danışma Kurulu Üyeliği görevini de yürütmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yediyıldız, Eylül 1991 tarihinden itibaren üç yıl H ![]() ![]() ![]() Yediyıldız, 1 Mart 1988'de H ![]() ![]() ![]() ![]() Yediyıldız, 30 Aralık 1995-30Aralık 1997 tarihleri arasında Türkiye İlim ve Edebiyat Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu ![]() ![]() Sosyal Tarih alanındaki çalışmalarından dolayı Yediyıldız'a, 1987 yılında, Türk Ocağı "Ziya Gökalp Bilim Teşvik Armağanı" verildi (28 Mart 1987) ![]() Türkiye'de ve yurt dışında millî ve milletlerarası ilmî toplantılarda tebliğler sunan Yediyıldız, Selçuklulardan günümüze Türk vakıfları adlı beş bölümlük belgesel TV programı ile Türkiye'nin Sesi Radyosu'nda bir çok dilde yayımlanan Doğu'dan Batı'ya adlı elli iki bölümlük radyo programının metin yazarlığını yaptı, muhtelif radyo ve TV programlarına bizzat katıldı ![]() 1998'deVakıf ve Kültür Dergisi Yazı Kurulu Üyeliğine, ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakıf Araştırmaları Merkezi Danışma Kurulu Üyeliğine seçildi ![]() Kitaplar : 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|