![]() |
Abdülkadir Özcan ( 30.05.1948) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Abdülkadir Özcan ( 30.05.1948)akademisyen -------------------------------------------------------------------------------- 30 Mayıs 1948 tarihinde Muğla'nın Milas ilçesinde doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1986-1987 eğitim-öğretim yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'nde öğretim üyeliği yaptı ![]() ![]() 1988-89 öğretim yılı başında Mimar Sinan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'ne nakloldu ve burada bir dönem dekan yardımcılığı yaptı ![]() 14 Nisan 1993 tarihinde profesör ünvanını aldı ![]() ![]() Mimar Sinan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı ve öğretim üyesi olarak çalıştı ![]() Üyesi olduğu kuruluşlar: Türk Tarih Kurumu Bildiği yabancı diller: Fransızca ESERLERİ: İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Tezleri ![]() ![]() Defterdar Sarı Mehmed Paşa, Zübde-i Vekayiât ( Olayların Özü)I-sadeleştirilmiş metin ![]() İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Tezleri ![]() ![]() Mecdî Mehmed Efendi, Hadâiku'ş-Şakaik(önsöz ve indeks ile tıpkıbasım) ![]() ![]() Nev' îzâde Atâî, Hadâiku'l-hakaik fî tekmileti'ş-Şakaik (önsöz ve indeks ile tıpkıbasım) ![]() ![]() Şeyhî Mehmed Efendi, Vekayiü'l-fudalâ, I ( önsöz ve indeks ile tıpkıbasım ) ![]() ![]() Fındıklılı İsmet Efendi, Tekmiletü'ş-Şakaik fî Hakk-ı ehli'l-hakaik (önsöz ve indeks ile tıpkıbasım) ![]() ![]() Mühimme Defteri 90 ![]() ![]() 3 Numaralı Mühimme Defteri ![]() ![]() Eyyubî Efendi Kanunnâmesi(tahlil ve tenkitli neşir) ![]() ![]() Defterdar Sarı Mehmed Paşa, Zübde-i Vekayiât, Tahlil ve Metin (tenkitli neşir) ![]() ![]() XV VE XVI ![]() ![]() ![]() Anonim Osmanlı Tarihi ( edisyon kritik) ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|