Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1945, burhan, şenatalar

Burhan Şenatalar ( 1945)

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Burhan Şenatalar ( 1945)

1945, İstanbul doğumluİstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi

Öğrenim Süreci: Alman Lisesi, Nrth Platte High School (ABD), İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi (lisans ve doktora)

Çeşitli tarihlerde DAAD, British Council, Fulbright, Friedrich Ebert Vakfı burslarından yararlanarak İngiltere'de York, Almanya'da Saarbrücken ve Frankfurt, ABD'de Manyland, Pittsburgh ve Virginia State Üniversitelerinde konuk araştırmacı olarak bulundu

Çalışmaları kamu kesiminde etkinlik, vergi politikası,sosyal devlet, sağlık ekonomisi gibi alanlardır

Öğretim elemanları örgütlerinde aktif görevlerde bulundu (TÜMAS İst Şubesi Başkanlığı, Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Genel Sekreterliği ve Başkanlığı)

‘YÖK sistemi tükendi’ diyen yeni YÖK üyesi

Nuran Çakmakçı Hürriyet 18 Mart 2001

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in YÖK üyesi olarak atadığı Prof Dr Burhan Şenatalar geçen yıl, ‘‘Son yıllardaki aşırı merkeziyetçi yönetim anlayışından duyduğu rahatsızlık’’ nedeniyle bölümleri de kapatılan İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi senatörlük görevi ve öğretim üyeliği görevinden ayrılmıştı Kurucuları arasında bulunduğu Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği'nde öğretim üyelerinin sorunlarına yönelik birçok çalışmada bulunan Prof Dr Şenatalar, birçok bilimsel vakıf ve kuruluşta da yönetim alanında görev yaptı

Cumhurbaşkanı'nın önceki sabah kendisini bizzat arayarak, görev almasını istediği Prof Dr Şenatalar, ‘‘Ben de kendisine bu görevi almaktan onur duyacağımı, güvenine layık olmaya çalışacağımı söyledim’’ dedi Şenatalar, ‘‘Bence YÖK sisteminin artık tükendiği gayet açık’’ diyerek görevine başlıyor Prof Dr Şenatalar YÖK sistemini değiştirmek için yeni görevinde çalışacağını söyleyerek, ‘‘Ben oraya YÖK sisteminin aşılmasına katkıda bulunmak üzere gönderiliyorum’’ diye konuştu Prof Dr Şenatalar, yaklaşımının bilindiğini vurgulayarak, düşüncelerini şöyle anlattı:

‘‘Sayın Cumhurbaşkanı 'Gidin oraya, eski sistemi devam ettirin' diye göndermiyor Biz de eski sistemin iyi olmadığını yıllardır söylediğimize göre, yeni bir sistem oluşturmak, birinci görevimiz Ama bu, birileriyle takışacağımız anlamına gelmez Bu kamu görevidir Nesnel biçimde yapmak durumundayız Tarafsız davranacağız Diyaloga açık davaranacağız Yapıcı ve barışçı olacağız’’

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com