![]() |
Erol Manisalı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erol ManisalıErol Manisalı, mezun olduğu İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde 1976 yılında profesör oldu ![]() ![]() ![]() İktisat ve uluslararası ilişkiler alanlarındaki uzmanlığının yanında, deneme ve anı niteliğinde kitapları da bulunan Prof ![]() ![]() ![]() EROL MANİSALI’NIN HAYATIM AVRUPA DİSİZİ HAYATIM AVRUPA (Birinci Kitap) Ortak Pazardan AB'ye HAYATIM AVRUPA (İkinci Kitap) Askeri Darbeden Sivil Darbeye HAYATIM AVRUPA (Üçüncü Kitap) TÜRKİYE'NİN ASKERSİZ İŞGALİ: "GÜMRÜK BİRLİĞİ" HAYATIM AVRUPA (Dördüncü Kitap) AVRUPA'NIN ASKERLE KAVGASI HAYATIM AVRUPA (Beşinci Kitap) AVRUPA'YLA DERİN BAĞLAR X HAYATIM AVRUPA dizisi editörleri Pınar Bulut - Yalçın Lüleci Ortak Pazardan AB'ye HAYATIM AVRUPA Birinci Kitap Prof ![]() ![]() “Hayatım Avrupa”, Prof ![]() ![]() ![]() ![]() “Hayatım Avrupa” bildiğiniz Avrupa Birliği çalışmalarından değil ![]() ![]() x Askeri Darbeden Sivil Darbeye HAYATIM AVRUPA İkinci Kitap Prof ![]() ![]() “Son yılların en ilginç kitaplarından biri şimdi yayında: Erol Manisalı’nın ‘Hayatım Avrupa’sı ![]() ![]() ![]() Mümtaz Soysal, Cumhuriyet “Türkiye AB'ye giremez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ali Sirmen, Cumhuriyet “Erol Manisalı yıllarca sürüp giden ‘Avrupa bizi almak istedi ama, Ecevit reddetti’ yalanını Üstünel’e tekzip ettiriyordu ![]() ![]() Hasan Pulur, Milliyet “Truva Yayınları’nda, Erol Manisalı’nın yeni bir kitabı: Ortak Pazardan AB’ye Hayatım Avrupa ![]() Server Tanilli, Cumhuriyet X TÜRKİYE'NİN ASKERSİZ İŞGALİ: "GÜMRÜK BİRLİĞİ" HAYATIM AVRUPA (Üçüncü Kitap) Erol Manisalı İlhan Selçuk: "Erol Manislı Yazdı Ama Dinleyen Olmadı" Cumhuriyet Hasan Pulur: "Balta Limanı Anlaşması ve Gümrük Birliği" Milliyet Melih Aşık: "Nereye Dalıyoruz" Milliyet Yalçın Pekşen: "Bizi Kim Yönetiyor" Hürriyet Nazlı Ilıcak: "Gümrük Birliği ve Siyasi Birlik" Meydan Nevzat Yalçıntaş: "Gümrük Birliği ve Bağımlılık" Türkiye Abdullah Gül: "Arka Bahçe Oluyoruz" Güngör Uras: "Gümrük Birliği Felaket Getirecek" Milliyet Mesut Yılmaz: "İktidara Gelince Değiştireceğiz" X AVRUPA'NIN ASKERLE KAVGASI HAYATIM AVRUPA (Dördüncü Kitap) Erol Manisalı “Avrupa’nın Askerle Kavgası” kitabı Hayatım Avrupa dizisinin dördüncü kitabıdır ![]() - Bu kitap AKP hükümetinin iktidara getiriliş koşullarını bütün belgeleriyle içeriyor ![]() ![]() - Richard Halbrooke, Halit Narin, Mehmet Ali İrtemçelik, Şükrü Gürel nasıl rol aldılar? Ecevit, Demirel, Mesut Yılmaz ve Devlet Bahçeli hangi misyon içinde bulundular? - Washington ve Brüksel’in Türkiye’yi Lozan’dan Sevr’e götürme planlarında misyon üstlenen iç ve dış çevreler kimlerden oluşuyor? - TSK’nın AB politikası nedir? AB son yıllarda neden TSK’yı doğrudan karşısına aldı? - AKP’nin bu gelişmelerde oynadığı rol nedir? - Avrupa-TSK çatışmasında rol alan siyasi parti liderleri ve sivil toplum örgütleri hangileridir? Bu kitap yakın tarihimize belgeleriyle ışık tutmaktadır ![]() ![]() X AVRUPA'YLA DERİN BAĞLAR HAYATIM AVRUPA (Beşinci Kitap) Erol Manisalı “Avrupa’yla Derin Bağlar” kitabında neler var? Bu kitap AKP iktidarında Türkiye-AB ilişkilerini anlatıyor ![]() ![]() Kitapta ilginç şeyler bulacaksınız: - AKP üst yönetimi ile Brüksel arasındaki “derin bağlar” nedir? - AKP için AB bir amaç değil, sadece bir araç; peki neyin aracı? - TSK’ya karşı AKP-AB işbirliğinin perde arkası nedir? - AKP-Washington işbirliğinde, “Türkiye-AB ilişkilerinin bir kaldıraç görevi üstlenmesi” ve bu kaldıracın işlevi nedir? - Türkiye’de oligarşi nasıl oluşmuş ve nasıl çalışıyor? Siyasal İslam ve siyasal sermaye “oligarşiyi nasıl ele geçirmişler?” - Ve oligarşi, “Türkiye’yi nasıl denetimine alıyor?” - Oligarşinin Brüksel ve Washington bağları nasıl kuruluyor? İşlenen bazı konular bugüne kadar ilk defa kamuoyunun önüne çıkıyor ![]() ![]() Kitabın bir bölümü Abdullah Gül’e ayrılmış ![]() ![]() Ve böylece kitabın önemli bir boşluğu doldurduğuna inanıyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
|