Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdullah, fevziye, tansel

Fevziye Abdullah Tansel

Eski 07-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fevziye Abdullah Tansel

1912 yılında Elazığ'da doğdu İÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi (1935) Konya, Ankara'da öğretmen olarak görev yaptı Ardından Ankara İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyeliğine getirildi (1964) Şiir yazmaya, 1931 yılında başladı Dönemin milli duygularını, dile getiren bu şiirler Ülkü dergisinde yayınlandı Daha sonra edebiyat tarihi araştırmalarına girişti İslâm Ansiklopedisi'nde ve Türk Tarih Kurumu'nun yayınladığı Belleten'de inceleme yazıları çıktı Ziya Gökalp'in makale ve mektuplarını, yayına hazırladı 1988 yılında vefat etti

ESERLERİ:

Mehmet Akif, Hususi Mektuplarına Göre Namık Kemal ve Abdülhak Hamit, Çocuklar İçin Dini Şiirler, Tanzimat Devri Edebiyatında Dini Şiirler, Servet-i Fünun ve Son Devir Edebiyatında Dini Şiirler, Türk-İslâm Edebiyatı, Ömer Seyfettin'in Şiirleri

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com