Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1848, gıvanıan

Gıvanıan ( 1848)

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gıvanıan ( 1848)

M Gıvanıan

1848 yılında doğan Givanian Prof Sakayan'ın Beşiktaş'taki resim okulunda eğitim gördü İstanbul resimleri yapmasıyla tanınan Givanian aynı zamanda Boğaziçi ve Beşiktaş resimleri de yapmıştır 1860-1870 yılları arasında mimar Balyan ailesinin yanında Beylerbeyi Sarayı'nda ressam olarak çalıştı

1883 yılında Sanayi-i Nefise'de heykeltraş Oskan Efendi'nin yanında da çalışmıştır Resim sanatı üzerine birçok sergi açan Givanian, bir dönem Ayvazovski'nin resimlerini örnek alarak çalışmalar yapmıştır Komple bir sanatçı olan, başka bir anlatımla on parmağında on marifet olan Givanian, aktör ve müzisyen olarak da Türk sanatına destek vermiştir 1906 yılında ölen sanatçının eserleri pek çok özel koleksiyonda bulunmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com