Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
harun, karadeniz

Harun Karadeniz

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Harun Karadeniz

1942 yılında Giresun'un Alucra İlçesine bağlı Armutlu köyünde doğdu 1962 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi'ne girdi Öğrencilik yıllarında Öğrenci Derneği başkanlığı ve İTÜ Öğrenci Birliği başkanlığı yaptı 12 Mart 1971 sonrası TKP ve Dev-Genç davalarından yargılandı Dev-Genç davasından tutuklandı 15 Ağustos 1975 tarihinde öldü

ESERLERİ:

Olaylı yıllar ve Gençlik, Eğitim Üretim İçindir, Devrimcinin Sözlüğü, Yaşamımdan Acı Dilimler, Kapitalsiz Kapitaller

xxx

Olaylı Yıllar ve Gençlik

Harun Karadeniz

Belge Yayınları / Yaşam ve Anılar Dizisi

Ölüm ilgilendirmiyor artık seni, cinayet ilgilendirmiyor bir dağ yamacında, pınarlar kadar berrak bir şafakta köylüler geçiyor Zap Suyu'ndan ve tanıyor seni işçiler geçiyor Eyüp'ten, Kartal'dan ve tanıyor seni ölüm geçiyor atardamarlarından ve tanıyor seni kuşların, ağaçların, toprağın sesini dinliyorsun ölüm ilgilendirmiyor artık seni, işkence ilgilendirmiyor

Işıklar içinde yüzün yüreğinde tarifsiz bir telaş

sabah, vardiyadasın bir dokuma tezgahında

öğle, bir yürüyüştesin pankartlar afişlerle dalga dalga akşam, nöbetini tutuyorsun bir grev çadırında onurun rüzgar tanıyor seni bulut tanıyor elini uzatıyorsun bir dağ yamacında, bir kolun kesik

Bir mermi daha sürüyorsun ve basıyorsun tetiğe

bir dağ yamacında, yüreğinde tarifsiz bir telaş

ölüm de tükenmiş ölümsüzlük de, kolun kesik değil ama

-Refik Durbaş-

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com