Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1949, güler, hilmi

Hilmi Güler ( 1949)

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hilmi Güler ( 1949)

58 VE 59 HÜKÜMET ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI HİLMİ GÜLER

Mehmet Hilmi Güler, 1949 yılında Ordu'da doğdu

İlk, ortaokul ve lise öğrenimini Ordu'da tamamlayan Güler, 1972 yılında ODTÜ'den Metalürji Mühendisi olarak mezun oldu Güler, aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora yaptı Dr M Hilmi Güler, bazı üniversitelerde asistan ve öğretim görevlisi olarak çalıştı

Daha sonra Türk Uçak Sanayii TAŞ-TUSAŞ'ta proje mühendisi ve grup başkanı, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu-TÜBİTAK'ta uzman müdür, başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Güler, aktif olarak bilimsel ve teknik araştırma projeleri yürüttü

Güler, Ereğli Demir ve Çelik Sanayii TAŞ, İGDAŞ gibi resmi kurum ve özel sektör kuruluşlarında yönetim Kurulu Üyesi, Murahhas Aza ve Genel Koordinatör olarak çalıştı

Güler, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) ve Etibank'ta Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı

Evli ve iki çocuk babası olan ve İngilizce bilen Dr Mehmet Hilmi Güler, Araştırma ve Geliştirme, Yatırım, Proje Yönetimi, Şirketlerin Yeniden Yapılanması ile Etkinlik ve Verimlilik konularında danışmanlık yaptı

Güler, 3 Kasım seçimlerinde Ordu'dan milletvekili seçilerek parlamentoya girdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com