Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1945, bolayırlı, yusuf

Yusuf Bolayırlı ( 1945)

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yusuf Bolayırlı ( 1945)

Yusuf Bolayırlı, Bulgaristan Harmanlı'dan muhacir bir baba ile Gelibolulu annenin 3'ü erkek 5 çocuğundan biri olarak 1945 yılında

Bolayır'da doğdu Eğitim yaşamına 1952'de Bolayır'da başladı 1969 yılında İTÜ Makine Mühendisliği Fakültesi Uçak Bölümü'nden mezun olan Bolayırlı, bir süre aynı üniversitede Uçak Elemanları ve Malzemesi Kürsüsü'nde asistan olarak görev yaptı 1973-74'te özel bir kuruluşta bakım mühendisliği yaptıktan sonra THY'ye atölye mühendisi olarak giren Bolayırlı, Bakım Usulleri Müdürü, Teknik Kontrol Müdürü olarak görev yaptı Bolayırlı, 1980'de Uçak Bakım Başkanı, 1988'de Genel Müdür Teknik Yardımcısı oldu 1991 yılında THY Yönetim Kurulu üyeliğine atanan Bolayırlı, Eylül 1991-Ocak 1992 ve Aralık 1993-Temmuz 1994 arasında

Genel Müdürlüğe vekalet etti Evli ve 2 çocuk babası Bolayırlı, Ağustos 1997'de Genel Müdür oldu 17 Şubat 2003 tarihi itibarıyla emekliliğini talep eden Bolayırlı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütüyordu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com