Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ataç, yavuz

Yavuz Ataç

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yavuz Ataç

MİT'in Dış Operasyonlardan Sorumlu eski Daire Başkan Yardımcısı olan Ataç, yarbay rütbesinde MİT'e girdi

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkan eski Yardımcısı Hanefi Avcı, Susurluk Komisyonu'nda verdiği ifadede; Ataç'ın, Tevfik Ağansoy'u arandığı sırada yurtdışına kaçıran, Alaattin Çakıcı'yı koruyan ve yurtdışına giriş çıkış işlerini organize eden MİT görevlisi olduğunu ileri sürdü

1997'de Pekin'e idari ateşe olarak gönderildi Şenkal Atasagun'un MİT Müsteşarlığı'na gelmesinden sonra, Çakıcı'nın yakalandığında üzerinden çıkan diplomatik pasaportun Ataç tarafından verildiği öne sürüldü Ataç, bunun üzerine görev yeri olan Pekin'den geri çağırıldı

27 Eylül 1998'de MİT'e verdiği dilekçeyle emekliye ayrılan Ataç hakkında; Çakıcı'ya "Kaç" demek, kırmızı pasaport sağlamak ve çetelere yardım etmekten soruşturma başlatıldı

Ataç hakkındaki soruşturmanın tamamı, İstanbul DGM Savcılığı'nın Çakıcı hakkında yürüttüğü soruşturmayla birleştirildi

Ataç, 11 Mayıs 2000'de ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Devlet eski Bakanı Eyüp Aşık ve Bayındırlık eski Bakanı Yaşar Topçu hakkında "yasadışı örgütlerle ilişki kurdukları" gerekçesiyle kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu'na bilgi verdi Bir dönem Çakıcı'nın teşkilatla ilişkisi olduğunu öne süren Ataç, Çakıcı ile MİT ilişkisini kendisinin sağladığını ancak Çakıcı'yı yasal olmayan bir işte kullanmadıklarını söyledi

Xxxxxxxxx

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com