Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1944, ipşirli, mehmet

Mehmet İpşirli ( 1944)

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mehmet İpşirli ( 1944)

1944 yılında Kayseri'de doğdu

1970 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi Anabilim Dalından mezun oldu

1971-1976 tarihleri arasında Edinburgh Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı 1976'da mezun olduğu anabilim dalında asistan olarak göreve başladı

1982'de "Osmanlı İmparatorluğunda Kadıaskerlik Müessesesi" adlı tezle doçentliğe, 1988 yılında "Diplomatik Açıdan Mahzar" adlı çalışmasıyla profesörlüğe yükseldi

1990 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde, 1991'de Londra'da arşiv ve kütüphanelerde araştırmalarda bulundu

1994-95 akademik yılında Kuala Lumpur'da International Institute of Islamic Thought and Civilization'da araştırma yaptı ve dersler verdi

Halen Edebiyat Fakültesi Arşivcilik Bölümünde öğretim üyeliği yapmaktadır

Üyesi olduğu kuruluşlar:

Türk Tarih Kurumu

Bildiği yabancı diller:

İngilizce

ESERLERİ:

Tarih-i Selânikî İstanbul 1989,CX+1008 s

EC Bosworth, İslâm Devletleri Tarihi (The Islamic Dynasties)(Tercüme E Merçil ile beraber)İstanbul 1980

Ewqaf ve Emlâkü'l-Müslimîn fî Filistîn ( The Pious Foundations and Real Estates in Palestine Istanbul 1982, 235 s ( MTamimi ile beraber)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com