Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1818, emin, muhammed

Muhammed Emin ( 1818)

Eski 07-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Muhammed Emin ( 1818)

Muhammed Emin 1818'de Dağıstan'da doğdu Gençliğinde Koran'ın öğrencisi olduğundan adım adım dolaştığı Kafkasya ve Küçük Asya hakkında çok iyi bilgi sahibi idi

1836'da İmam Şamil'in müridlerine katıldı Daha sonra Şamil tarafından Batı Kafkasya'daki Kuban ötesi bölgeye atandı

Adegum bölgesinde yapılan büyük milli toplantıda Batı Kafkasya Naipliği kabul edildi

Muhammed Emin Kafkasya Kurtuluş Savaşı'nın ünlü ve güçlü örgütleyici önderlerinden biriydi

Kafkasya'da bir sanayi hareketi (kendi ihtiyaçlarını kendileri sağlamak için) oluşturmak istemişti Bu yüzden silah konusunda uzman aramış Rus esirlerine iyi davranmıştı Bu sayede Kafkasya'ya gelen bir Polonyalı subay top imalathanesi açtı Muhammed Emin reform hareketlerine devam etti

Dünyanın ilgisini Kafkasya'ya çekmek ve yardım sağlamak için çalışmalarda bulundu İstanbul'a temsilciler gönderdi

Muhammed Emin'in bu reform hareketlerini engellemek isteyen Ruslar saldırıya geçtiler Ve onu Unbi (Umpa) dağlarında mağlup ettiler Bu sırada çıkan Kırım savaşı (1853-1855) Kafkasyalılar için son ümittiMuhammed Emin Avrupa ülkeleri ile görüşüyordu

Muhammed Emin dış ülkelerden özellikle İngiltere'den yardım almak için İstanbul'a gitti Fakat Rusya'nın isteği üzerine tutuklandı ve Şam'a sürüldü Oradan kurtulup tekrar Kafkasya'ya döndü

1859'da İmam Şamil'in ele geçirilmesinin ardından, Ruslarla uygun şartlar altında barış yapılmasını istedi Fakat bu öneri milli kongre tarafından şiddetle reddedildi

Muhammed Emin teslim oldu ve İstanbul'a gitti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com