Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1942, ilyâs, muhsin, subaşı

Muhsin İlyas Subaşı ( 1942)

Eski 07-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Muhsin İlyas Subaşı ( 1942)

Muhsin İlyas Subaşı

1942’de Şarkışla’da doğdu İlköğretimini burada orta ve lise öğrenimini Kayseri İmam-Hatip Okulunda tamamladı Yüksek İslâm Enstitüsü’nü bitirdikten sonra çeşitli liselerde öğretmenlik yaptıktan sonra emekli oldu Emeklilikten sonra bir bölge televizyonunun Genel Müdürlüğü ile bir ulusal ajansın Bölge Müdürlüğünü yürüttü

Subaşı, öğrenci iken başladığı yazı hayatını aksatmadan sürdürdü İmam-Hatip lisesi birinci sınıfta iken bir yerel gazeteyi yönetti İlk şiiri 1961’de Tercüman Gazetesi’nde yayımlandı Edebi nitelikli şiirleri 1965’ten itibaren Hareket ve Türk Yurdu dergilerinde yer aldı Çalışmaları, daha sonra, Hisar, Milli Kültür, Töre, Türk Edebiyatı, Küçük Dergi, Erciyes, dergilerinde yayımlandı 1979-81 yılları arasında Küçük Dergi’yi çıkardı Edebiyat ve Basın dalında çok sayıda ödül aldı Çeşitli uluslararası toplantılarda ülkemizi temsil etti

Eserleri:

Şiir: Vuslat Türküsü, Aydınlığın Gözleri, Sevgi Donanması, Bu Yüreğin Ülkesinde, Deryâdil, Sevdakâr, Bir Sır Gibi

Roman: Ahtapot, Güneşe Uçan Kelebek, Aşkta Yanan Dede, Ben Onurumu Çiğnetmem

İnceleme: Dünden Bugüne Kayseri, Kayseri’nin Mânevî Mimarları, Taşla Konuşan Deha, Bu Şehrin Hikâyesi, Ağırnaslı Sinan

SEN ZÜLEYHA MISIN

Sen Züleyhâ mısın bu gece;

Yapıştın gözuçlarıma Yusuf diye?

Halbuki gönül kuyuma gömülüyüm,

Yakubum olsan da çıkmam oradan,

Ben, nice Züleyhâ'nın gülüyüm

Sen Züleyhâ mısın bu gece?

Rüyâlarıma ses ve ışık kattın

Halbuki zindandaydı hülyâlarım,

Kervanlardan kiralamıştım onu,

Hasretinle gözlerimi kanattın

Sen Züleyhâ mısın bu gece?

Kuyudan, kervandan, zindandan geçtim,

Kaç göz bıçak kesildi,

Kaç yürek ateş oldu?

Yırtılan gömleğimi getirdin ortaya,

Kanım Yakubuma gömleğim sana kaldı

Sen Züleyhâ olarak kal her gece,

Ben Yusuf'tan da ötedeyim şimdi

Bir başka sevdâya türkü söylerim,

Kaç Yusuf güzelliğinden geçtim bilsen,

Kendi Züleyhâma giderim…

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com