![]() |
Muhsin İlyas Subaşı ( 1942) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhsin İlyas Subaşı ( 1942)Muhsin İlyas Subaşı 1942’de Şarkışla’da doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() Subaşı, öğrenci iken başladığı yazı hayatını aksatmadan sürdürdü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eserleri: Şiir: Vuslat Türküsü, Aydınlığın Gözleri, Sevgi Donanması, Bu Yüreğin Ülkesinde, Deryâdil, Sevdakâr, Bir Sır Gibi ![]() Roman: Ahtapot, Güneşe Uçan Kelebek, Aşkta Yanan Dede, Ben Onurumu Çiğnetmem ![]() İnceleme: Dünden Bugüne Kayseri, Kayseri’nin Mânevî Mimarları, Taşla Konuşan Deha, Bu Şehrin Hikâyesi, Ağırnaslı Sinan ![]() SEN ZÜLEYHA MISIN Sen Züleyhâ mısın bu gece; Yapıştın gözuçlarıma Yusuf diye? Halbuki gönül kuyuma gömülüyüm, Yakubum olsan da çıkmam oradan, Ben, nice Züleyhâ'nın gülüyüm ![]() ![]() ![]() Sen Züleyhâ mısın bu gece? Rüyâlarıma ses ve ışık kattın ![]() Halbuki zindandaydı hülyâlarım, Kervanlardan kiralamıştım onu, Hasretinle gözlerimi kanattın ![]() ![]() ![]() Sen Züleyhâ mısın bu gece? Kuyudan, kervandan, zindandan geçtim, Kaç göz bıçak kesildi, Kaç yürek ateş oldu? Yırtılan gömleğimi getirdin ortaya, Kanım Yakubuma gömleğim sana kaldı ![]() ![]() Sen Züleyhâ olarak kal her gece, Ben Yusuf'tan da ötedeyim şimdi ![]() Bir başka sevdâya türkü söylerim, Kaç Yusuf güzelliğinden geçtim bilsen, Kendi Züleyhâma giderim… |
![]() |
![]() |
|