Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ertuğrul, mustafa

Mustafa Ertuğrul

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mustafa Ertuğrul

HAKKINDA YAZILANLAR

NTV-MSNBC 3 Eylül 2004

İlk uçak gemisini Türk topçusu batırdı

Birinci Dünya Savaşı’nda 4 topçu bataryasıyla, ilk uçak gemisi batıran subay olan Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul’un yaşamı, ‘Ben Bir Türk Zabitiyim’ adlı kitaba konu oldu

Mustafa Aydemir’in derlediği Ben Bir Türk Zabitiyim adlı kitapta, Birinci Dünya Savaşı’nda 4 topçu bataryasıyla enkazı halen Antalya’nın Kemer İlçesi açıklarında bulunan Paris 2 ve Alexandra adlı Fransız savaş gemilerini ve bir İngiliz uçak gemisini batıran Mustafa Ertuğrul’un yaşamı ve başarıları, belgeleriyle birlikte anlatılıyor

Aydemir, kitabın 7 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi

Mustafa Ertuğrul’un anılarını yazmaya 1995 yılında Kemer açıklarındaki Paris 2 batığına daldığı zaman karar verdiğini belirten Aydemir, Ertuğrul’un anılarını Fransız ve İngiliz kaynaklarından da doğruladığını bildirdi

Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul’un ismi, daha önce, Kemer’i Kiriş Mahallesi’ne bağlayan caddeye verilmişti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com