Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
erenler, mehmet

Mehmet Erenler ( 26.01.1946)

Eski 07-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mehmet Erenler ( 26.01.1946)

2611946 yılında Ankara'da doğdum 7-8 yaşlarında bağlama ile tanıştım Hiç kimseden ders almadan tamamen Allah vergisi olarak kendi kendime bağlama çalmayı öğrenip geliştirerek müzik yaşantıma başladım Türk halk müziğine aşırı düşkünlüğüm nedeni ile bağlamamla yatıp uyuduğum günler çok olmuştur

8-9 yaşlarında sahne hayatına atılıp tek resitaller verdim 13 yaşımda zamanın en büyük THM hocası yurttan sesler koro şefi rahmetli büyüğümüz muzaffer Sarısözen'in yönettiği TRT Ankara Radyosu Yurttan Sesler korosunda ve canlı yayında konuk sanatçı olarak bir türkü çalıp söyledim o yıllarda neonlara ve afişlere "sihirli bağlama küçük mehmet" olarak ismim yazılırdı THM ye ve bağlamaya aşırı düşkünlüğüm nedeni ile tahsilime maalesef lise 2 sınıfta iken ara vermek zorunda kaldım İdealim Ankara radyosuna yetişmiş sanatçı olarak girmekti ve Allah'a şükürler olsun, tamamen kendi özveri ve çabamla bu idealimi gerçekleştirdim 1966 yılında gerçekleşen bu önemli başlangıçtan sonra müstakil olarak çalıp söylemede başarılı oldum

Daha sonra koro şefliği sınavında başarı gösterip bu görevi yürütmeye başladımAyrıca icra denetim, nota tahsis, merkez repertuar kurullarında yer aldım 1980 yılında kendi isteğim ile trt istanbul radyosuna atandımBu süreç içinde yurt içi ve yurt dışında birçok resital verdim

Ömrüm oldukça THM'ye hizmet etmekten ve onun bir neferi olmaktan övünç ve kıvanç duyacağım Hepinizden isteğim;dünyanın en zengin müziği olan thm ye sahip çıkmanız ve onu layık olduğu yere yüceltmeniz için gereken ilgiyi esirgememenizdir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com