Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
erünsal, ismail

İsmail Erünsal ( 01.03.1945)

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İsmail Erünsal ( 01.03.1945)

Prof Dr İsmail E ERÜNSAL

01031945 yılında Kemaliye( Erzincan )'de doğdu1969 yılında İstanbul Üniversitesi'ni bitirdi Doktorasını Edinburgh Üniversitesi (1977)'nde yaptı 1982 yılında İstanbul Üniversitesi'nde Doçent, 1988 yılında Marmara Üniversitesi'nde Profesör oldu 1977-1990 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Kütüphanecilik Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı 1990 yılından beri de Marmara Üniversitesi'nde Arşivcilik Bölüm Başkanı olarak görevine devam etmektedir

Üyesi olduğu kuruluşlar: Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu

Kitapları:

Müneccimbaşı Tarihi, 2 c, çeviren: İsmail E Erünsal İstanbul 1974 , 620 s

Kütüphanecilikle İlgili Osmanlıca Metinler ve Belgeler I İstanbul 1982, VII+414 s

The Life and Works of Taci-zâde Ca'fer Çelebi, with a Critical Edition of his Dîvân İstanbul 1983, CXXXV+523 s

Elvan Çelebi, Menakibü'l- Kudsiyye fi Menâsibi'l-Ünsiyye, haz İsmail E Erünsal-AYaşar Ocak İstanbul 1984, XC+188 s

Türk Kütüphaneleri Tarihi II: Kuruluştan Tanzimata Kadar Osmanlı Vakıf Kütüphaneleri Ankara 1988, XVIII+354 s

Kütüphanecilikle İlgili Osmanlıca Metinler ve Belgeler II İstanbul 1990, XII+526 s

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com