![]() |
Sedat Ergin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sedat ErginHAKKINDA YAZILANLAR Kızlara OECD ile ilişkileri anlatan adam BEKİR COŞKUN Hürportreler Hürriyet 2002 İlavesi Tabii yıllar bizi yoğurup, yeniden yaptı ![]() ![]() E rtuğrul Özkök telefon açıp ‘‘Sedat Ergin'i sen yaz’’ dediğinde, doğrusunu isterseniz çok da mutlu olmadım ![]() Çünkü hani karikatüre gelmeyen insanlar vardır ![]() Karikatüristler onları çizmekte zorlanırlar ![]() ![]() İşte Sedat Ergin, kişilik olarak öyle biri ![]() Benim gazetecilikte en eski arkadaşım ![]() ![]() ![]() İkimiz de bekardık ![]() Ajans binasının altında Feyman Kulüp vardı ![]() ![]() ![]() ![]() Sedat'ı çok iyi tanıdığımı anlatmaya çalışıyorum ![]() O, o zamanlarda da diplomattı ![]() Kulübün loş köşesine oturup, kızlara ‘‘OECD ile ilişkileri’’ anlattığını çok duymuşumdur ![]() Tabii ki yıllar bizi yoğurup, yeniden yaptı ![]() Geçen sevgililer gününde, Ertuğrul Özkök ile ikisinin bir restorana oturup (Bir de yanlarına bizim Reha Erdoğan'ı almışlar), bir de bunu kalkıp yazmalarına çok gülmüştüm * Sonra yollarımız ayrıldı ![]() O önce Cumhuriyet'e, ardından Hürriyet'e geçerek ABD'ye gitti, ben Günaydın Gazetesi'ne temsilci oldum ![]() ![]() Hani gazete kağıdı üzerinde yenilen helva-ekmeğin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve ne olursa olsun kazanma arzusunun o inanılmaz basıncı altında, minik minik başarıları paylaşmanın bağı ![]() * Sedat çok iyi bir gazeteci oldu ![]() Diyelim ki diplomatlar, diplomasiyi Sedat kadar bilemezler ![]() O bu bilgisini yazılarına da taşıdı ![]() ![]() O aynı zamanda; dürüst-temiz-ilkeli haberciliğin önde gelenlerinden ![]() Kambursuz ![]() Hepimiz onun gibi olsaydık, eminim toplumun medyaya duyduğu güven çok daha yüksek çizgilerde olacaktı ![]() Kısacası; ben Sedat'la dost olmaktan gurur duyarım ![]() O benim arkadaşım ![]() Düzgün, efendi, dürüst, doğru ![]() Karikatüre gelmeyen adam ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|