Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1939, refet, yinanç

Refet Yinanç ( 1939)

Eski 07-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Refet Yinanç ( 1939)

Prof Dr Refet YİNANÇ

1939 Yılında Elbistan'da doğdu

1963'de Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu

1967-1973 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı'nın burslusu olarak Paris, Sorbon Üniversitesi'nde doktorasını yaptı

1974'te Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nde asistan olarak göreve başladı 1980'de doçent ünvanını kazandı

I986'da Profesör olarak Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Siyasi Tarih Anabilim Dalı başkanlığına atandı

1994'de GÜ Mesleki Eğitim Fakültesi Dekanlığına seçildi

1983'den beri Türk Tarih Kurumu aslî üyesidir Aynı zamanda Üniversite Kanunu'nun 38maddesi uyarınca Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde Osmanlı Arşivleri "İlmi Değerlendirme Komisyonu Üyesi” olarak görev yapmaktadırHâlen Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesinde öğretim üyesi olrak çalışmaya devam etmektedir

Üyesi olduğu kuruluşlar: Türk Tarih Kurumu

Bildiği yabancı diller: Fransızca

Kitapları:

Malatya Tahrir Defteri (MElibüyük ile)Ankara:Gazi Üniversitesi,1983

Maraş Tahrir Defteri (MElibüyük ile) Ankara: Ankara Üniversitesi Osmanlı Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi, 1988

Dulkadir Beyliği Ankara: TTK,1988

Iraklı Sığınmacılar ve Türkiye (ekip çalışması)Ankara 1992

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com