Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fatma, kara

Kara Fatma .

Eski 07-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kara Fatma .

HABER

Milli kahraman 'Kara Fatma'nın adı Asiye Hatun'muş

Zaman 17 Şubat 2007

Osman Balcı

Adanalı araştırmacı tarihçi Cezmi Yurtsever, Türk kadınının kahramanlığı ile özdeşleşen Kara Fatma'nın gerçek kimliğini, 30 yıllık çalışma sonrası belgeleriyle ortaya koydu

Yurtsever, "Kara Fatma, 1820-1865 yılları arasında Adana-Kahramanmaraş arasında hüküm süren, 1854 Kırım Harbi'ne Maraş valisini temsilen katılan Asiye Hatun'dur'' dedi Çukurova ve Türk-Ermeni tarihi ilişkileri konularındaki araştırmaları ile tanınan Yurtsever, "Osmanlı arşivinde Çukurova tarihi ile ilgili araştırma yaparken 'Kara Fatma' diye bir kadının, padişah Abdülmecit'e 'kahramanlık madalyası' almak için dilekçe verdiğini öğrendim Sonra Kara Fatma'nın yaşadığı coğrafyada 30 yıl araştırma yaptım Bozdoğan Türkmen aşiret beyinin kızı olan Asiye Hatun, Maraşlı Bayazıt beylerinden Kalender Paşa ile evlenmiştir Onun ölümünden sonra 1820-1865 yılları arasında hükümdar olarak Çukurova ve Toros bölgesine yönetmiştir" dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com