![]() |
Osman Nuri Kaboğlu ( 1870)- (1957) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osman Nuri Kaboğlu ( 1870)- (1957)Osman Nuri Efendi (Kaboğlu) (Milli Mücadeleci) Borçka, 1870 - 1957 Borçka’nın Demirciler köyündendir ![]() ![]() ![]() ![]() Artvin’in düşman işgalinden kurtulduğu gün (7 Mart 1921) Artvin-Köprübaşında göndere çekili olan Rus bayrağını indirerek yerine Türk bayrağını çekti ![]() Artvin’in kurtuluşundan sonra bir süre Borçka Nüfus Memurluğu görevini yürüten Osman Nuri Efendi, 1957 yılında köyünde öldü ![]() Yaptığı hizmetlere karşılık, TBMM, 6 Mayıs 1926 tarihli oturumunda 66 sayılı kanun gereğince 4369 numaralı kırmızı şeritli İstiklâl Madalyasını Osman Nuri Efendiye verdi ![]() ![]() ![]() BİYOGRAFİ NET'E GÖNDERİLEN BİR AÇIKLAMA Sayın Yetkili, Öncelikle siteniz vasıtası ile kültür ve geçmişimizi tanıma anlamında katkılarınız için sizelere teşekkür etmek istiyorum ![]() Siteniz veri tabanında bulunan Osman Nuri Efendi (Kaboğlu)'nun biyografisi ile ilgili kendisinin torunu olarak bir düzeltme yapmak istiyorum ![]() Nuri Efendi'nin gerçek soyadı "SUALP" tir ![]() tarafından "kaboğlu" olarak değiştirilmiştir ![]() ![]() Ölümünden sonra oğlu (yani babamın babası) soyadını "kaboğlu" olarak değiştirmiştir ![]() Babam o sırada reşit olduğu ve Ankara'da bulunduğu için bu değiştirme işlemine imza atmamış ve dolayısıyla bizim soyadımız olması gereken eski hali ile "Sualp" olarak kalmıştır ![]() Bu talebimi dikkate alacağınızı ve gerekli düzeltmeyi yapacağınızı umuyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum ![]() Saygılarımla, Kerem Murat SUALP |
![]() |
![]() |
|