![]() |
Oktay Ekşi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Oktay Ekşi7 Aralık 1932 tarihinde Ordu'nun Mesudiye ilçesinde doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() 27 Mayıs 1960 ihtilalinden sonra, Dünya gazetesinden ayrılarak Öncü gazetesinde İstihbarat Şefi olarak görev yapmaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() 1966 yılında Londra'dan yurda dönüşünde bir taraftan Yeni Gazete’nin Ankara Temsilciliğini yürütürken, diğer taraftan da mesleği dolayısı ile geciktirmiş olduğu üniversite öğrenimini tamamladı ![]() ![]() HAKKINDA YAZILANLAR Midas onu tanısaydı kulaklarının sırrını emanet ederdi DOĞAN HIZLAN Hürportreler Hürriyet 2002 İlavesi Edip Cansever'in 'Çağrılmadan gelen Yakup'u vardı, benim de Oktay Ekşi'm ![]() BİR 19 Mayıs sabahı, odamda gazeteleri okuyorum ![]() Birden kapıda Kayzer Wilhelm bıyıklı, Burberry pardesülü ve şapkalı bir zat belirdi : - İşte bugün geldik, sizi kurtardık, demez mi? - Sizi Mesudiye'den kim çağırdı Oktay Bey, dedim ![]() - Tamam bizi düşmandan kurtardınız ama İstanbul'a çakılıp kaldınız ![]() Yani biz İstanbullular eğlenirken, o hep bizi kurtarmayı düşünürmüş ![]() ![]() ![]() İşte kadim dostum Oktay Ekşi ile diyalektik münasebetimiz böylece koyulaştı ![]() ![]() Beni öylesine köşeye sıkıştırıyor ki, Osmanlı İmparatorluğu'nu savunmak zorunda kalıyorum ![]() - Art düşünceyi (!) anlıyorum, beni ille o cepheye itiyor ki, Atatürkçülük meydanında yalnız kalsın ![]() Ne oyunlar yapıyor, hele birini mutlaka yazmalıyım ![]() Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'ne, bu yıl 18 Mayıs'ta bir konferansa gittim ![]() ![]() Acele İstabul'a bekleniyorsunuz ![]() ![]() Beni oradakilerin gözünde, müseccel Osmanlı yapmaya niyetli ![]() İşin aslını sonra anladım ![]() ![]() ![]() Biz de Atatürk çocuğuyuz Oktay Bey ![]() ![]() ![]() Seyirlik oyuna dönüşen tartışmalarımızda, bazan o kadar öfkeleniyorum ki, düello teklifi geçiyor aklımdan ![]() Aman, delilik etme diyorum, kendi kendime, adam Mesudiye dağlarında atış talimleri yapıyor, bir elde tabanca bir elde Kaleşnikof ![]() ![]() ![]() Siyasal olayların tansiyonunu ondan izlerim ![]() ![]() Ertuğrul Özkök'ün eşi Tansu Özkök'ün tesbitine katılıyorum: O, Hürriyet'in ISO 2001 kalite belgesidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hak bildiği yolda yalnız başına gider ![]() ![]() Doğduğu yere kendini adayan biri olduğun için seni çok seviyorum ![]() ![]() Övgüden de şüphelenir ![]() ![]() ![]() ![]() Ciddi başyazar hüviyeti dışında onu tanımak hayatımın hoş cilvelerinden biridir ![]() Ben, fıkralardaki ince espriyi böylesine çabuk anlayan ve böylesine güzel gülen insana az rastladım ![]() Tabii her türlü fıkraya, cümlesini ekleyip sizlere de biraz yorum özgürlüğü tanıyacağım ![]() Onunla hep öğleden önce konuşurum ![]() ![]() ![]() ![]() Hayır canım, öğleden sonra yazı krizine girince, anlattıklarımı dinlemez ![]() ![]() Hasm-ı canı olduğum için beni gözetlemeye ara verdiğini zannetmem ![]() Midas, Oktay'ı tanısaydı, uzun kulaklarının sırrını ona emanet eder, elaleme de rezil olmazdı ![]() Uzun meslek yılarından anekdotları anlatırken, basın ve siyaset tarihinin eşsiz olaylarının zevkini çıkarırım ![]() Buradan sesleniyorum ![]() Benle uğraşacağına anılarını yazsa, bilmediğimiz nice kapalı kutu açılmış olacaktır ![]() Evet, dostum Oktay Ekşi'yle ilişkilerimiz bu minval üzre sürüp gidiyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|