![]() |
Şaban Abak ( 1963) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şaban Abak ( 1963)1963’de Erzurum’un Aşkale’ye bağlı Ortabahçe köyünde doğan şair Şaban ABAK, ilkokulu Horasan’ın Hasanbey köyünde, ortaöğrenimini Erzurum Lisesi ve Kandilli Lisesi’nde tamamladı ![]() ![]() İlk yazı ve şiirlerini lise yıllarında Erzurum gazetelerinden Hürsöz, Aziziye ve Doğu Ekspres’te yayımladı ![]() ![]() 1981’de Türkiye Diyanet Vakfı Şiir yarışmasında ve 1986’da Eskişehir Yunus Emre Şiir Ödülü’nde birincilik ödüllerini aldı ![]() İlk şiir kitabı Bağdat’tan Dönen Şiirler, 1990’da Yediiklim Yayınları ve 1999’da ikinci kere Kırkambar Yayınları tarafından basıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şiirlerinde coşkun bir ses ve ironik bir içlenme dikkat çeker ![]() ![]() Çalışma hayatına 1987’de Mavera dergisinde yazı işleri müdürü olarak başlayan Abak, on yıl gazetecilik ve yayıncılık alanında çalıştı, öğretmenlik ve sendikacılık yaptı ![]() ![]() Halen Eğitim-Bir-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu ve Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu üyesidir ![]() abaksaban@hotmail ![]() |
![]() |
![]() |
|