Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
tolga, yarman

Tolga Yarman

Eski 06-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tolga Yarman

1945 yılında İstanbul’da doğdu 1963'de Galatasaray Lisesi'ni bitirdi Üniversite öğrenimini Fransa'da gördü; 1967'de, Institut National des Sciences Appliquées de Lyon Mühendislik Okulu'ndan, yüksek lisans düzeyinde, mezun oldu 1968'de, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Nükleer Enerji Enstitüsü'nde, ikinci yüksek lisans öğrenimini tamamladı Doktora çalışmasını ABD'de yaptı; 1972'de, Massachusetts Institute of Tecnology'den Nükleer Mühendislik alanında Bilim Doktoru unvanını aldı İTÜ'de Nükleer Mühendislik alanında, 1977'de Doçent, 1982'de Profesör oldu 1972-73 ve 1975-77 arası Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi Nükleer Mühendislik Bölümü'nde çalıştı İTÜ Nükleer Enerji Enstitüsü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Nükleer Mühendislik Dalı, Boğaziçi Üniversitesi Nükleer Mühendislik Bölümü, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Fen Edebiyat Fakültesi, İÜ Mühendislik Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi, Galatasaray Üniversitesi ve Işık Üniversitesi'nde öğretim üyesi oldu İTÜ Nükleer Enerji Enstitüsü Müdür Yardımcılığı, AÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, bu üniversitede Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve Makine Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevlerini yaptı 1977 Eylül'ünde toplanan X Dünya Enerji Konferansı Genel Raportörü oldu 1975-1982 arası Başbakanlık Atom Enerjisi Komisyonu (AEK) Nükleer Güvenlik Komitesi, 1978-1982 arası da AEK Danışma Kurulu üyesi olarak çalıştı 1984'te California Institute of Technology (CALTECH) Mühendislik Bilimleri Fakültesi'nde, konuk öğretim üyesi olarak bulundu Bu sırada ABD'de çeşitli üniversite ve araştırma merkezlerinde konferanslar verdi 1995-96 arası Brüksel Özgür Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde (ULB) konuk öğretim üyesi oldu

Anadolu Bilim ve Teknoloji Stratejileri Araştırma Enstitüsü (BİLTES) (Eskişehir, 1987), Türkiye Sosyal, Siyasal ve Ekonomik Araştırmalar Vakfı (TÜSES) (İstanbul, 1988), ve Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) (İstanbul, 1994) kurucu üyesi, diğer yandan Belçika Nükleer Topluluğu, Avrupa Nükleer Topluluğu, ABD Nükleer Topluluğu üyesi oldu

Genelkurmay Başkanlığı Harp Akademileri Komutanlığı'nda yıldız savaşları, nükleer silahlar, silahsızlanma, dünya enerji siyasası, ileri teknoloji, savunma sanayii alanlarında, 1985'den itibaren dersler ve konferanslar verdi Pek çok Doktora ve Yüksek Lisans çalışması yaptırdı Ulusal ve uluslararası birçok akademik etkinliğe katıldı Nükleer enerji, enerji ve savunma alanlarında basılı kitapları, ulusal ve uluslararası basın ve konferanslarda yer almış çok sayıda çalışması bulunmaktadır

1983’te SODEP MKYK Üyesi olarak çalışan Yarman, 1989–91 arası, Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) İstanbul İl Yöneticisi olarak görev yaptı Yarman’ın “CHP Açılırken Solda İnsan Hareketleri” adlı bir kitabı var

xxx

Prof Yarman’dan büyük buluş

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com