Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1950, pamuk, şevket

Şevket Pamuk ( 1950)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şevket Pamuk ( 1950)

1950'de doğdu1972'de Yale Üniversitesi'nde Ekonomi eğitimini, 1974'te Berkeley'deki California Üniversitesi'nde Ekonomi yüksek lisansını, 1978'de aynı üniversitede Ekonomi doktorasını tamamladıAnkara Üniversitesi'nde, Pennsylvania Üniversitesi'nde, Villanova Üniversitesi'nde, Princeton Üniversitesi'nde, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde, Ann Arbor'daki Michigan Üniversitesi'nde ve Negev Ben Gurion Üniversitesi'nde ders vermiştir Halen Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapmaktadırTürk Bilimler Akademisi'nin ortak üyeliği, International Journal of Middle East Studies'in İcra Heyeti üyeliği ve European Review of Economic History'nin Yayın Kurulu üyeliği gibi sorumlulukları da yerine getirmektedirBazı

ESERLERİ

A Monetary History of the Ottoman Empire, 1300-1918, Cambridge, 1999; Osmanlı İmparatorluğu'nda Paranın Tarihi, İstanbul, 1999; A History of the Middle East Economies in the Twentieth Century (Roger Owen ile birlikte), Londra, 1998; The Ottoman Empire and European Capitalism 1820-1913 : Trade, Investment and Production, Cambridge, 1987; An Economic History of the Ottoman Empire and Turkey, 1500-1914, İstanbul, 1996

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com