Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dali, salvador

Salvador Dali

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salvador Dali



Hakkında yazılanlar


1Salvador ve Gala Dali/Ressam ve İlham Perisi

Herbert Genzmer

İletişim Yayınevi


“Sürrealizmle, "Bay Sürrealizm" denecek kadar özdeşleştirilmiş dünya meşhuru uçuk ressamla, onun sevgilisi, ilham perisi, hamisi (ve pazarlamacısı!) rollerini üstlenen bir kadının, Gala'nın acaip hikayesi Kendine hayranlığı, benmerkezciliği, kompleksleri, müstehcenlikle örtülmüş eşcinselliği (yoksa cinsellik-dışılık mı?), dehası (yoksa şarlatanlık mı?), faşizmle ve Katolisizmle cilveleşmesi (yoksa poz mu?) ile Dali Özgüvenli, becerikli, girişken, ne istediğini bilen kişiliğiyle, cazibesiyle ve fettanlıkla "çocuk-kadınlık" arasında salınan imgesiyle Gala İçinde sapkınlık gösterisi, iş ortaklığı ve de tutkulu beraberlik taşıyan bir sembiyoz: Dali-Gala Bu "tuhaf" çiftin hikayesi, Katalonya taşrasından, iki dünya savaşı arasının sürrealist muhitine, İspanya İç Savaşı'nın kaosuna İkinci Dünya Savaşı sonrasının Amerikan tarzı "kitle kültürü"nün oluşum devrine kadar uzanıyor Aşklar ve Çiftler ünlü şahsiyetler arasında yaşanmış aşk hikayelerine dair bir dizi: İkisi de "ünlü", ikisi de birer "karakter" olan iki insanın, sıradışlılıklarını, "deliliklerini" yansıtan ilişkilerine dair

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.