Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1904, irmak, sadi

Sadi Irmak ( 1904)

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sadi Irmak ( 1904)

TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURİYET SENATOSU BAŞKANI

GÖREV SÜRESİ: 27101981 - 4121983

OrdProfDr Sadi Irmak 1904'de Seydişehir'de doğdu Bir süre Hukuk Fakültesine devam ettiyse de 1924'de devletçe Berlin'e gönderildi Orada tıp ve biyoloji öğrenimi yaptı ve 1929'da hekim oldu Yurda dönünce bir süre Gazi Eğitim Enstitüsünde öğretmenlik ve Ankara Hükümet Tabipliği yaptı

932'de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde doçentlik sınavını kazandı1939'da profesörlüğe yükseldi1943'te Konya Milletvekili seçildi 1945-1948 yılları arasında çalışma bakanlığı yaptı 1950'de Münih, daha sonra İstanbul Tıp Fakültesinde akademik hayatını sürdürdü 1974'de kontenjan senatörü seçildi 17 Kasım 1974-31 Mart 1975 arasında Başbakanlık yaptı12 Eylül 1980 harekatından sonra Danışma Meclisi üyesi oldu ve bu meclisin başkanlığına seçildi Ord Prof Dr Sadi Irmak milli ve uluslararası önemli tıp derneklerine üyedir Başta tıp olmak üzere çeşitli konularda özgün eserleri ve çevirileri vardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com