Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1955, hisarcıklıoğlu, rıfat

Rıfat Hisarcıklıoğlu ( 1955)

Eski 07-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rıfat Hisarcıklıoğlu ( 1955)

1955 Ankara doğumlu olan M Rifat Hisarcıklıoğlu, ilk, orta ve lise tahsilini TED Ankara Koleji'nde tamamladı, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi ve Mali İşletme Bölümü'nü bitirdiKayseri kökenlidir İnşaat ve nalburiye işleri vardır Sinan Aygün'ün de ATO'dan yardımcısıdır

"Nuh'un Ankara Makarnası" ve "Nuh Çimento AŞ"nin Yönetim Kurulu Üyesi olan Hisarcıklıoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır

Hisarcıklıoğlu İngilizce ve Almanca bilmektedir

HAKKINDA YAZILANLAR

TOBB'un arka yüzü

Yalçın Bayer

Hürriyet 19 Haziran 2001

Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun, yönetim kurulunun 8 üyesiyle TOBB'a başkan seçilmesindeki kulisleri ve daha sonra olacakları konuşuyoruz:

TOBB'un yönetim organlarını öğrenebilir miyiz?

- 1000 delegesi vardır Bunlar, 133 konsey üyesini seçerler Bu 133 kişi de, 15 kişilik yönetim kurulunu; 15 kişi de kendi içinde başkan ve yardımcılarını Fuat Miras'ın 'istifası'nın kabul edilmesinden sonra kalan 14 kişiden 6'sı boş oy atarken, 8'i Rıfat Hisarcıklıoğlu'na oy verdi Şimdi Deniz Odası'ndan yedek bir üye gelecek; bu kişinin Miras yanlısı olduğu söyleniyor Miras yanlıları, yeterli çoğunluğu bulsaydı, barışık bir isim olan Ali Osman Ulusoy'u seçebilirlerdi Ama olmadı

Miras neden düşürüldü?

Yanlışları elbette vardı; siyaset yaparken siyasi oyunlara kurban gitti Bir anlamda kendisini sevmeyen yöneticiler tarafından arkadan hançerlendi Bunun içinde 28 Şubat'a verdiği desteğin nedeni de var Miras istifa mektubunu aslında, Eximbank'a verilecek 100 milyon doların kimin denetiminde KOBİ'lere dağıtılacağı konusunda çıkan tartışma nedeniyle 'gözdağı' amacıyla sundu (Aslında bir başka neden olduğu söyleniyor: TOBB, deprem bölgesinde konut yaptırdı Müteahhitler, Bayındırlık Bakanlığı'nı örnek göstererek şimdi fark istiyor Miras da, biz bunları peşin bedelle yaptırdık, diyerek vermek istemiyor)

Ancak Genel Sekreter Şefik Tokat, mektubu hemen işleme koydu Ticaret Bakanlığı da, ilginçtir 15 dakikada 'uygundur' görüşünü verdiMuhalifler de yönetimi ele geçirmiş oldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com