Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çook, kaptan

Kaptan Cook

Eski 07-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kaptan Cook

1728 yılında İngiltere'nin Yorkshire şehrinde doğdu Yoksul bir tarım işçisinin oğlu Kısa süreli bir öğrenimden sonra babasının yanında çalışmaya başladı Onsekiz yaşına gelince, kömür taşıyan bir ticaret gemisinde miço olarak denizcilik hayatına adım attı Micoluktan artakalan zamanlarında, kendi kendine matematik çalışıyordu 1755'te Kraliyet Donannasına girdi ve yeteneğiyle üstlerinin ilgisini çekti Başarılı çalışmalarıyla rütbeler aldı, sürekli yükseldi Kaptan Cook, yetenkli ve usta bir denizci olduğu kadar, harita çalışmaları ve iskorbüt hastalığına çare bulmasıyla da ünlüdür On sekizinci yüzyıl denizcileri arsında bir sorun olan ve C vitamini eksikliğinden ileri gelen iskorbütü; temizlik, iyi havalandırma, tereotu, tuzlanmış lahana ve portakal özünden oluşan beslenme uygulamasıyla yendi Bu buluşu kısa sürede bütün dünyaya yayıldı James Cook'un coğrafi keşifleri ve buluşarı, kral adına toprak kazanmaya yönelik olmasına karşın, asıl bilimsel amaçlı geziler olması bakımından da önem taşır 1778'de Hawaii yerlileriyle yapılan bir çatışmada öldü
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com