Prof. Dr. Sinsi
|
Tomris Özden
Güneydoğu'da şehit olan Albay Rıdvan Özden'in eşi Güneydoğu sorununun yalnızca askeri tedbirlerle çözülemeyeceğini söyledi Öldürülen bir PKK militanının kız kardeşiyle el ele tutuşarak barış mesajı verdi Bir süre sonra CHP'ye girdi Parti meclisi üyeliğine, yüksek oyla seçildi 1995 yılında parti meclisi üyeliğinden istifa etti
ESERİ:
Şark Çıbanı
Tomris Özden
Çivi Yazıları / Kamera Dizisi
Yamaçtan minicik kartopu yuvarlanıyor, büyüyor Beni de beraberinde sürüklüyor Gözkapaklarım ağırlaşıyor, yaşam-ölüm sürecinde gidip-geliyorum  "Şizofren! Katil! İntihar! Tahkikat!", "Barış-Savaş" çığlıklarıyla uykuya dalıyorum Çığ büyüyor, içinde yok oluyorum Morg  Pamuklarla gizlenmiş bir yüz Sır dolu, sımsıkı kapanmış bir ağız Pamukları
açıyorum Nöbetçi ikaz ediyor Açtıkça üşüyorum Ellerim tanıdık yüzünde dolaşıyor Soğumuş yanaklarını öpüyorum Beni ondan koparamıyorlar Peşisıra yolculuklara gitmeye söz veriyorum Ölüme ya da inançları(m) ile yaşamaya  Zamandan ve mekandan kopuyorum  Sıcacık, güvenceli bir iklim arıyorum Bulamıyorum  Yalnızlık ya da kimsesizlik Toplumun gözaltına aldığı bedenim, hissetiklerimin güvencesi ile dinlenceye dalıyor Düşlerim, ardısıra birbirini kovalıyor Yorulmak bilmeden  Arka arkaya silah gibi patlayan flaşların kör edici ışığı bile beni uyandıramıyor  Hayattan kopuyorum  Yaşamak gerçekten zorlaşıyor  Yaşam savaşının son günü 14 Ağustos  En kalabalık, en yalnız, an acılı son gün  Onun sonsuza dek yalnızlığı  Benimse  bilemiyorum  Riskli terör oyunları bitmediği sürece, acılı ve yalnız olacağız  İnsan bitecek 
Bu olanlara bir isim koymalıyız artık  Her bahar ayında "kökü kazındı" diyerek, yani baharları beklemiyor muyuz? Dipsiz kuyuya taş atmayı bırakalım  Savaş, insanın kendi içindeki özgürlüğü ve insanı taşlamasıdır Barış zahmettir  Kini, nefreti unutmaktır  Barış yüzünü güneşe dönmektir  Bizim sorunlarımızı, sorularımızı, kuşkularımızı anlamak
istemiyorlar  Bizi küçültmek isteyenlere karşı güç toplamaktan ve barış için hep birlikte büyümekten başka seçeneğimiz var mı?
Barış için örgütlenmeliyiz 
Sessiz tanıklar olmak istemiyorsak  İnsanı yardıma çağırmak gerekir  İnsanı çağırmak gerekir  İnsanı çağırmak  İnsanı 
|