Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
tomris, özden

Tomris Özden

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tomris Özden

Güneydoğu'da şehit olan Albay Rıdvan Özden'in eşi Güneydoğu sorununun yalnızca askeri tedbirlerle çözülemeyeceğini söyledi Öldürülen bir PKK militanının kız kardeşiyle el ele tutuşarak barış mesajı verdi Bir süre sonra CHP'ye girdi Parti meclisi üyeliğine, yüksek oyla seçildi 1995 yılında parti meclisi üyeliğinden istifa etti

ESERİ:

Şark Çıbanı

Tomris Özden

Çivi Yazıları / Kamera Dizisi

Yamaçtan minicik kartopu yuvarlanıyor, büyüyor Beni de beraberinde sürüklüyor Gözkapaklarım ağırlaşıyor, yaşam-ölüm sürecinde gidip-geliyorum"Şizofren! Katil! İntihar! Tahkikat!", "Barış-Savaş" çığlıklarıyla uykuya dalıyorum Çığ büyüyor, içinde yok oluyorum Morg Pamuklarla gizlenmiş bir yüz Sır dolu, sımsıkı kapanmış bir ağız Pamukları

açıyorum Nöbetçi ikaz ediyor Açtıkça üşüyorum Ellerim tanıdık yüzünde dolaşıyor Soğumuş yanaklarını öpüyorum Beni ondan koparamıyorlar Peşisıra yolculuklara gitmeye söz veriyorum Ölüme ya da inançları(m) ile yaşamaya Zamandan ve mekandan kopuyorum Sıcacık, güvenceli bir iklim arıyorum Bulamıyorum Yalnızlık ya da kimsesizlik Toplumun gözaltına aldığı bedenim, hissetiklerimin güvencesi ile dinlenceye dalıyor Düşlerim, ardısıra birbirini kovalıyor Yorulmak bilmeden Arka arkaya silah gibi patlayan flaşların kör edici ışığı bile beni uyandıramıyor Hayattan kopuyorum Yaşamak gerçekten zorlaşıyorYaşam savaşının son günü 14 Ağustos En kalabalık, en yalnız, an acılı son gün Onun sonsuza dek yalnızlığı Benimse bilemiyorum Riskli terör oyunları bitmediği sürece, acılı ve yalnız olacağız İnsan bitecek

Bu olanlara bir isim koymalıyız artık Her bahar ayında "kökü kazındı" diyerek, yani baharları beklemiyor muyuz? Dipsiz kuyuya taş atmayı bırakalım Savaş, insanın kendi içindeki özgürlüğü ve insanı taşlamasıdır Barış zahmettir Kini, nefreti unutmaktır Barış yüzünü güneşe dönmektir Bizim sorunlarımızı, sorularımızı, kuşkularımızı anlamak

istemiyorlar Bizi küçültmek isteyenlere karşı güç toplamaktan ve barış için hep birlikte büyümekten başka seçeneğimiz var mı?

Barış için örgütlenmeliyiz

Sessiz tanıklar olmak istemiyorsak İnsanı yardıma çağırmak gerekir İnsanı çağırmak gerekir İnsanı çağırmak İnsanı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com