Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1951, karabay, vahdettin

Vahdettin Karabay ( 1951)

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vahdettin Karabay ( 1951)

DİSK eskı genel başkanı 1951'de Hereke'de doğdu Ortaöğrenimini tamamladıktan sonra 1968'de Nuh Çimento fabrikasında işçi olarak çalışmaya başladı Askerlikten sonra Türk Pirelli'ye geçti

12 Eylül 1980 darbesiyle DİSK ve bağlı sendikaların faaliyetleri durdurulunca, 1983'te Türk Pirelli adına Laspetkim-İş Sendikası'nın kurucu üyesi oldu, genel başkanlığa seçildi 1994'te Lastik-İş ve Lastikpetkim sendikalarının "Birleşme Genel Kurulu"nda genel başkan oldu

9 DİSK Genel Kurulu'nda yönetim kurulu'na seçildi1996'da toplanan Olağanüstü Genel Kurul ve 1997'deki 10 Genel Kurul'da yönetim kurulu üyeliği'ne seçildi

18 Nisan 1999 seçimlerinde DSP milletvekili olan DİSK Genel başkanı Rıdvan Budak'tan boşalan genel başkanlığa getirildi

Uluslararası sendikal alanda ICFTU ve ETUC, işkolu bakımından da ICEM yönetim kurulu üyesidir 30 Temmuz 2000'de yapılan DİSK'in 11 Genel Kurulu'nda da yeterli oy alamadığı için genel başkanlığı, Tekstil-İş Sendikası başkanı Süleyman Çelebi'ye bıraktı

Evli ve iki çocuk babasıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com