Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
putin, vladimir

Vladimir Putin

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vladimir Putin

Vladimir Putin, 7 Ekim 1952'de Leningrad'da doğdu 1975 yılında Leningrad Devlet Üniversitesi Hukuk Bölümü mezunu 1975 yılından itibaren KGB Dış İstihbarat Dairesi'nde hizmete başladı" deniyordu

Resmi açıklamalarda 1975'ten önceki döneme ait bilgi bulamayan gazeteciler, siyaset sahnesinde birden adı parlayan Putin'in gizli kalan hayat hikayesine merak saldılar

Vladimir Putin kimdir?

1975'te üniversiteden mezun olduktan sonra KGB'nin dış istihbaratında ve esas olarak Almanya'da çalıştı Aynı zamanda, Leningrad Devlet Üniversitesi Rektörü'nün uluslararası işbirliği alanında danışmanlığını yaptı 1990'da KGB'den ayrıldı ve Leningrad Belediye Başkanı Sobçak'a yakınlaştı, önce belediye reisinin dış ilişkiler komitesinin başına geçti Mart 1994'ten sonra başkanın yardımcısı oldu Evimiz Rusya'nın yerel şubesinin de başındaydı Eylül 1996'da Sobçak'ın yenilgisinden sonra istifa etti ve Moskova'ya taşındı Başkanlık Yönetimi'nin başındaki PBorodin'in yardımcılığına atandı

1997 Mart-1998 Mayıs'ta Başkanlık Yönetimi Ana Kontrol Departmanı'nın başındaydı Mayıs 1998'de Bölgelerle İlişkiler İdaresi'nde başkan yardımcısı, Ağustos 1998'de FSB Direktörü oldu Ekim'den itibaren de Güvenlik Konseyi üyesi seçildi Mart 1999'da Güvenlik Konseyi Sekreterliği'ne atandı Ağustos1999'da Yeltsin tarafından yeni başbakan olarak teklif edildi Yeltsin'in istifası üzerine boşalan başkanlık koltuğuna vekil olarak oturdu Ardından yapılan seçimlerde başkan seçildi

Resmi bilgiye yalanlama

Özellikle Putin'in çocukluk dönemi ve anne-babası hakkında bilgi verilmiyordu Internettte yayınlanan bilgilerde ise Putin'in babası Vladimir Spiridonovic'in bir fabrika işçisi olduğu, 1996 yılında vefat ettiği belirtiliyordu Bu bilgilere göre de annesi kocasından 6 ay önce hayata gözlerini yumdu

Resmi kaynakların Putin'in annesinin öldüğüne dair açıklamalarına şüpheyle bakan gazeteciler konuyla ilgili bilgi toplama seferberliğine çıktılar Gazeteciler Putin'in çocukluk yıllarının geçtiği Gürcistan'ın Kaspi ilçesinin Metehi köyünün yolunu tuttular Ve "Ben Vera Putina Viladimir'in annesiyim" diyen 73 yaşında bir kadınla karşılaştılar

Putin'in annesi: Ölmedim yaşıyorum

Gürcistan'da yayınlanan Alya gazetesinin aktardığına göre, gazetecilerden önce köye Sovyet ve Gürcü istihbarat servisinden ajanlar gelmişti Köylüler Putin hakkında bilgi sızdırmasınlar diye uyarılmıştı Ajanların talimatları bu doğrultudaydı Köy halkı Putin'i Vova diye biliyorlardı Bu annesinin ona hitap tarzıydı Putin bu köyde çocukluğunun 3 ile 10 yaş arasını burada geçirmişti

İşte Vera Putina'nın anlattıkları:

"Ben Ural bölgesinde doğup büyüdüm Orada teknik okulda bir erkekle tanıştım O erkek de Vova'nın babası oldu Adını bile hatırlamak istemiyorumO beni aldattı Gebe kaldığım zaman onun bir ailesi olduğunu öğrenmiştim Karısından mektup gelince her şeyi anladım Onu hemen terkettim Vova anne ve babamla kalıyordu

Sonra Taskent'te tahsil görüyordum Taşkent'te Gyorgi Osepasvili ile tanıştım Osepasvili Sovyet ordusunda askerlik yapıyordu Evlenip Metehi köyüne geldik Biraz sonra annem Vova'yı Metehi'ye getirdi O zaman Vova 3 yaşındaydı Kocam Vova'yı istemedi Onun kendi çocukları vardı Ben oğlumla beraber Rusya'da kalmak istiyordum fakat benim diğer çocuklarım da vardı, onun için annesi beni Gürcistan'a dönmesi için ikna etti Gürcistan'a kızlarım için döndüm, kızlarımı Vova'dan üstün tuttum

Babam hastalanınca annem çocuğumu çocuk evine verdi Onu Rusya'da bıraktığım için bana darılmıştı Kardeşlerim de Vova hakkında haber vermiyorlardı Kocam da Rusya'ya gitmeme izin vermiyordu Kocamın kız kardeşi Vova'yı Tiflis'e götürdü ve bir yüzbaşının karısına verdi Ben Tiflis'e gidip Vova'yı geri aldım Kocam ve kız kardeşi Vova'nın benden alınması için ellerinden geleni yaptılar Sonunda başardılar da…"

Putin'in annesi daha ilginç bir bilgiyi de aktarıyor: "KGB'den gelip Vova'nın fotoğraflarını aldılar Bana da oğlum hakkında konuşmamam gerektiğini tavsiye ettiler

Ajans Kafkas

x

Putin’in işgal planı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com