Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
, 1863, 1938, alekseyev, konstantin, sergeyeviç, stanislavski

Konstantin Sergeyevic Alekseyev Stanislavski (1863 – 1938)

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Konstantin Sergeyevic Alekseyev Stanislavski (1863 – 1938)

Konstantin Sergeyevic Alekseyev Stanislavski (1863 – 1938) Rus tiyatro oyuncusu, yönetmen

1877'de amatör olarak oyunculuğa başladı F P Komisarjevski’nin yönetimi altında vodvillerde, operetlerde, dramlarda ve komedilerde oynadı

1898 yılında Vladimir İvanoviç Nemiroviç-Dançenko ile birlikte “Moskova Sanat Topluluğu”nu kurdu Çehov’un yapıtlarını sahneleyerek büyük ün kazandı

Büyük Rus devrimi ve öncesi önemli bir tiyatro yönetmenidir Devrimden önce gerçekçilik akımını benimseyip, daha sonra Toplumcu gerçekçi akıma yönelmiştir Sanat Yaşamım adlı kitabında anılarını anlatır

Nemirovic Dancenko ile birlikte kurdukları "Moskova Sanat Tiyatrosu"; Rus tiyatrosunun bir adım öne çıkmasını sağlar

Psiko-realist oyunculuk kavramını ortaya atan ilk kişidir Çehov'un oyunlarını klasik tarzların dışına çıkarak yönetti

Doğu tiyatrosunun gösterişinden etkilenen Bertolt Brecht'in oyunculuk yöntemi üzerine Epik Tiyatroyu geliştirdiği bilinir

Tiyatro yaşamı boyunca incelikli bir oyunculuk yöntemini soruşturmuş olan Stanislavski, insan bedeninde bir yaşam yaratmanın yolunun insanın ruhundan geçtiğine inanır;Yöntem sahne üzerinde ruhun yaşatılmasıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com