![]() |
Emekli Sandığı Yetim Aylıklarında Muhtaçlık Şartı Kimler İçin Aranıyor? / Şevket Tezel |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Emekli Sandığı Yetim Aylıklarında Muhtaçlık Şartı Kimler İçin Aranıyor? / Şevket TezelEmekli Sandığı Yetim Aylıklarında Muhtaçlık Şartı Kimler İçin Aranıyor? / Şevket Tezel ![]() ![]() ![]() ![]() Cevap: Emekli Sandığı’ndan yetim aylığı alan kız çocukları ile malul olduğu için yaş sınırına bakmaksızın yetim aylığı almaya devam eden erkek çocuklarının durumu farklıdır ![]() ![]() ![]() Bu muhtaçlık şartı 2005 yılına kadar önemli bir ihtilafa neden olmamıştır ![]() ![]() ![]() 5434 sayılı Kanunun 108 inci maddesini değiştirerek getirilen bu tanıma göre 4857 sayılı İş Kanunu`nun 39`uncu maddesi uyarınca 16 yaşından büyük işçiler için tespit edilen asgari ücretin net tutarından (2012/1 ![]() ![]() ![]() İşte bu hükmün getirildiği 2005 yılından beri kendisi SSK veya Bağ-Kur’a tabi çalışan veya buralardan emekli olan yahut başka tür düzenli gelirleri olan malûl erkek çocukları buralardan elde ettikleri gelirler nedeniyle muhtaçlık sınırının dışında bırakılmaya başlanarak anne yahut babalarından dolayı malûl çocuk olarak almakta oldukları Emekli Sandığı yetim aylıklarını yitirmeye başlamışlardır ![]() Vefat eden annesi veya babası Emekli Sandığı iştirakçisi yahut emeklisi olup kendisi SSK veya Bağ-Kur’dan emekli olmayan veya buralara tabi çalışmayanların böyle bir sorunu bulunmamaktadır ![]() ![]() Soru: Daha önce bir çok yerden staj başlangıcının hizmet süresi başlangıcında değerlendirilmediğini okudum ![]() ![]() ![]() Cevap: Anlaşılan staj yaptığınız işvereniniz atıfet kabilinden primlerinizi tam olarak yatırmış ![]() ![]() Soru: 06 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cevap: 01 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: Sözcü Gazetesi
![]() |
|