|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bağışlara, değişiklik, gelir, ilişkin, indirilecek, kanununun, kazançtan, maddesinde, yapıldı, yüksek, öğretim |
![]() |
Yüksek Öğretim Kanunu'nun Gelir ve Kazançtan İndirilecek Bağışlara İlişkin Maddesinde Değişiklik Yapıldı. |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Yüksek Öğretim Kanunu'nun Gelir ve Kazançtan İndirilecek Bağışlara İlişkin Maddesinde Değişiklik Yapıldı.Yüksek Öğretim Kanunu'nun Gelir ve Kazançtan İndirilecek Bağışlara İlişkin Maddesinde Değişiklik Yapıldı ![]() Numara : 51 Tarih : 13 ![]() ![]() VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2012/51 KONU: Yüksek Öğretim Kanunu'nun Gelir ve Kazançtan İndirilecek Bağışlara İlişkin Maddesinde Değişiklik Yapıldı![]() 11 Nisan 2012 tarihli ve 28261 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 2547 sayılı Kanunun Mali Kolaylıklar başlıklı 56 ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin ikinci paragrafı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir ![]() Yeni düzenleme: Eski düzenleme: “Gelir veya kurumlar vergisi mükellefleri tarafından üniversitelere, yüksek teknoloji enstitüleri ile gelirlerinin en az dörtte üçünü münhasıran devlet üniversitelerinin faaliyetlerinin devam ettirilmesi ve desteklenmesini amaç edinmek üzere kurulan ve fiilen bu çerçevede faaliyette bulunan vakıflardan Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınanlara makbuz karşılığında yapılan bağışlar, Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunları hükümlerine göre yıllık beyanname ile bildirilecek gelirden ve kurum kazancından indirilebilir ![]() ![]() “Gelir veya kurumlar vergisi mükellefleri tarafından üniversitelere ve yüksek teknoloji enstitülerine makbuz karşılığında yapılacak bağışlar, Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunları hükümlerine göre yıllık beyanname ile bildirilecek gelirlerden ve kurum kazancından indirilir ![]() Yapılan düzenlemeyle, gelirlerinin en az dörtte üçünü yalnızca devlet üniversitelerinin faaliyetlerini devam ettirmesi ve desteklenmesi amacıyla kurulan ve fiilen bu çerçevede faaliyette bulunan vakıflardan Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınanlara yapılan bağışların tamamının gelir ve kurumlar vergisi matrahından indirilebilmesine olanak sağlanmıştır ![]() Diğer taraftan, ilgili maddede sadece devlet üniversitelerine vurgu yapıldığından, vakıf üniversitelerinin faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla kurulan ve fiilen bu çerçevede faaliyette bulunan vakıflara yapılan bağışların bu kapsama dahil edilmediği anlaşılmaktadır ![]()
![]() |
|